skrevet
-
Shafan
Dette siger Herren:
" ... spørg efter de gamle stier .. "
Jer.6,16

Hvem har brug for en frelser?
Immanuel Fuglsang, Herning

JUL Ingen af Herning Folkeblads regelmæssige læsere vil være uvidende om, at juleforberedelserne nu er gået ind i den sidste fase før højtiden. Og jeg føler mig også overbevist om. at langt størsteparten af læserne én eller flere gange i december måned har læst om den oprindelige årsag til fejringen af julen. 

Rigtig mange mennesker har det sådan, at julen også er forbundet med minder, og lad os bare være ærlige: Barndommens jul glemmer vi ikke så let! Selv husker jeg med glæde meget tydeligt adskillige juleaftener med tilhørende juleaftens-gudstjenester i Vildbjerg Kirke for 50-60 år siden. Dengang lød den højtidelige julehilsen sådan: »Eder er i dag en frelser født. . ...«. Men jeg kan nu sagtens ?nde mig til rette med den nuværende formulering, der har denne ordlyd: »l dag er der født jer en frelser....«. Betydningen er nemlig uforandret, selv om sproget til stadighed er under udvikling 

Men hvad ligger der egentlig i udtrykket en frelser? Ja, vi kunne vel lige så godt bruge ordene en redningsmand eller en redder. Det er nemlig sådan med os mennesker, at det faktisk ikke automatisk står godt til med os, når det gælder om at være i det rette forhold til Gud. Det er jo netop derfor, vi har brug for en frelser - eller en redder. 

Det er helt på samme måde, som når vi hører lyden af en ambulance, der kommer med fuld udrykning. Så er vi alle straks klar over, at nu er der et menneske (eller ?ere), som har brug for hurtig hjælp for at blive reddet i en faretruende situation. Ordet hjælpeløs er i mange tilfælde den helt præcise tilstand på det menneskelige plan. Og sådan er det netop også i vort forhold til Gud. Vi har brug for en frelser, som kan redde os fra synd, død og evig fortabelse. 

Om denne frelser står der helt nøjagtigt skrevet disse ord i Bibelen i det første kapitel af Matthæus-Evangeliet ». . . og du skal give ham navnet Jesus; for han skal frelse sit folk fra deres synder«. 

På tilsvarende måde som vi kan sende bud efter legemlig hjælp via vagtcentralen, kan vi også på det åndelige plan sende bud efter hjælp. Det lyder meget enkelt i en sang, der tit synges ved kristne møder, Den er skrevet for ca. 100 år siden af nordmanden Konrad Odinsen, og er senere oversat til dansk. 

1) Send bud til Ham, hvis navn er Jesus Krist,
som frelse kan og læge sjælens brist,
Han, som af Gud blev sendt til jordan ned,
send bud til Ham, min sjæl, og du får fred.
3) Send bud til Ham, når tvivlende du går,
en stund hos Ham, og hjælp mod tvivl du får
Når ned i tåredalen du må gå,
send bud til Ham, og du hans trøst skal få.

2) Send bud tü ham, når hjælp du trænger til,
på mørke vej Han lyse for dig vil.
Når ingen udvej du kan øjne mer,
send bud til Ham, som også da er nær.

4) Send bud til Ham, når sorgen trykker dig alt
håbløst ør, og du ser ingen vej.
Når tro på alle ting du mistet har,
send bud til Ham og vent, til du får svar

5) Send bud til Ham í glædens skønne tid,
nâr alt er lyst, og lykken smiler blid.
Når dagen hælder, og det går mod kvæld,
send bud til Ham, som alle ting gør vel

(Juleandagt af Immanuel Fuglsang -  med forfatterens tilladelse - (tidliger bragt i Herning Folkeblad)  -  Shafan 24-12-15)



Webmaster, Andreas Michelsen

Forside: www.shafan.dk

skrevet Bibeltekster er hentet fra den autoriserede oversættelse, 
© Det Danske Bibelselskab 1992  og kan læses på BibelenOnline