OrdetSmag og se
at Herren er god
Sl 34,9

Shafan
Dette siger Herren:
" ... spørg efter de gamle stier .. " Jer.6,16

Forstyrrelser - Luk 1,5-25

Winrich Scheffbuch - WER JESUS HAT, HAT DAS LEBEN

 Englen talte til Zakarias og sagde:

»Men nu skal du blive stum og ikke kunne tale før den dag, da dette sker, fordi du ikke troede mine ord, som vil gå i opfyldelse, når tiden er inde

Zakarias havde nok forestillet sig denne dag anderledes.

Ved lodtrækning havde han fået til opgave at bringe røgofferet ind i Herrens tempel, Han kendte ingen større glæde end med liv og levned at tjene sin Herre og være fuldstændig lydig imod ham. Med hvilken hengivenhed vil han nu have forberedt sig til denne usædvanlige opgave!

Men nu forstyrrede den hellige Gud selv den højtidelige afvikling af tempelgudstjenesten. Selvom tusinder rastløse ventede ude foran helligdommen, holdt Gud fast i sin tro tjener for at meddele ham det allervigtigste.

Undertiden kan Gud ikke andet, end simpelthen standse sine tro tjenere midt i deres forpligtelser og presserende opgaver. Så må meget blive liggende. Nogle gange må Gud kunne sige, at han vil være i stand til at tilbyde sin frelse, og vi kun er redskaberne i hans vidunderlige handlinger. Han vil bekræfte sine løfter og vise sig som frelser for mange. Zakarias tvivlede bestemt ikke på Guds planer. Han troede på Guds løfter, som han havde givet til fædrene. Men det var ufatteligt for ham, at dette skulle ske gennem ham, den gamle, skrøbelige mand. Vi er ikke ukendt med denne resignation fra mange gamle kristne. De forstår ikke, at Gud hverken søger muskelkræfter eller sprudlende energi, men tro, der alene tilskrives ham.

Man må trøste sig med, at selv Zakariases tvivl ikke kunne hindre Guds mirakeløse veje .Men Gud måtte tage ham ud af tjenesten. Zakarias havde ingen stemme mere, før han havde sagt ja til Guds store planer. Hvad må Gud gøre med os, for at han kan bruge os, til at åbenbare sin herlighed for verden gennem vort liv.

(Andagt nr 347 af Winrich Scheffbuch -  Wer Jesus hat, hat das Leben -Hänssler-Verlag Neuhausen bei Stuttgart 1977 - på Sermon-online Shafan 21-04-22)

Nyt Livs bNyt Liv 22/1lad 2022-nr.1 - PDF format.

Gud eller afgud?
- - Vigtigere end nye veje, fremstød, møderækker osv. er det at finde tilbage til Jesu radikalitet og sige de ord efter, som han har sagt før, i al deres skarphed og rystende alvor. Herren  -   
Hans Erik Nissen

Min ufattelige rigdom i Jesus
  -- Og for Gud bliver du aldrig mere hellig og ren, end du er i troen på Jesus. Det gælder i dag, det gjaldt i går, det gælder i evighed!
Carl Richard Hansen

Brønden
- - Gud er en brønd med levende vand, og alle, som tørster, kan komme og få det gratis, uden betingelser:Den, der tørster, skal komme, og den, der vil, skal få livets vand for intet (Åb 22,17).
Peter Vestergaard Olsen
Bibelsk Tro
Bibelsk Tro nr. 1 2022

Sliter du med åndelig søvn?
Den som sover tar ikke til seg næring. Vi trenger mat for å leve, men en sovende savner ikke dette. Er det slik også i vårt åndelige liv?
Ove Eikje

Den vernende muren for Guds folk Guds folk er i trengsel på samme måte som israelittene var det. Også våre murer er nedrevet. Skremmende mange av Guds folk har mistet sinn og sans for den sunne lære.
Hans Erik Nissen

«Åndsmakt – ikke bare ord» . Er det ikkje det me treng også i vår tid? Erfaringane frå Kina vitna om at det var dei «tome kar» Herren fekk «fylle» med åndsmakt og tillit til Guds ord.
Dag Rune Lid
Bibelsk Tro
Bibelsk Tro nr. 6 2021

Menneskene som vandrer i mørket, skal se et stort lys
En Frelser er født Og for den som vandrer i mørket, ... Syndens og dødens mørke er for den et budskap om glede.
Gunnar Nilsson

Jesus er kommet som et lys til verden ”Jeg er verdens lys”, sa Jesus. Dette lys avslører syndens bedrag og farer. Det viser oss vår virkelige tilstand, at vi av naturen elsker mørket.
Axel Remme

Gud utsletter dine synder Den tåken og skyen som dekker synden, er Jesu Kristi blod. Det blodet har dekket, er renset for all synd. Det er ikke mer synd tilbake.
Hans Erik Nissen
Nyt Livs bNyt Liv 21/3lad 2021-nr.3 - PDF format.

Du er elsket! -  Om julens årsag og betydning: Du er ikke bare støv!  Det blev jul på jord. Jesus kom. Frelseren kom.  
Hans Erik Nissen

Ikke gøre - men høre
  -- Hvordan er det da muligt at blive frelst? Det er det ved at høre et budskab om noget, som Jesus allerede har gjort for at bjærge os hjem til Himlen.
Ove Eikje
Guds kraft - Guds ord og Jesus Kristus er ét. Ved Ordet og troen bor Jesus i vore hjerter (Ef 3,17). Ved Ordet og troen er vi forenede med Jesus (Joh 14,23).
Olav Valen-Sendstad
Nyt Livs bNyt Liv 21/2lad 2021-nr.2 - PDF format.

I må ikke være bekymrede
- - Hver dag jeg lever på denne jord, får jeg lov til at vende mig mod Herren  -                     Hans Erik Nissen
Min nåde er dig nok  -- Du bliver ren og retfærdig for Gud uden gerninger (Rom 4,5)!
Olav Valen-Sendstad
Troens skjold - - Når jeg i troen stiller Jesus mellem mig og Satans pile, er jeg helgarderet, og alle hans pile preller af på Jesus.                                            Peder Mikkelsen