skrevet
Shafan
Dette siger Herren:
" ... spørg efter de gamle stier .. "
Jer.6,16
På den nye side http://ny.shafan.dk ligger alle artikler
ARTIKLER 2020 - 2021
Alt blev til ved hamVores håb har vi hos Gud selv, dér hvor ingen kan tage det fra os. Gud selv vogter vores evige håb om frelse, og så sandt han er almægtig og stærk og selv har vundet os det håb, tillader han ingen at fravriste os det. Bønnens arbejdeDa han ved himmelfarten forlod sine venner med sin legemlige nærværelse, rakte han sin usynlige almagtshånd så langt ned, at vi små og syndige mennesker kan nå den, hver gang vi bøjer vore knæ i bøn. Da Samuel blev leder og profetPå baggrund af dette må vi kunne tale om et »Silo« i en forkynders liv, nemlig i betydningen: en stadig fornyet åbenbaring af Herrens ord. Dere er en Frelser fødtI nattemørket ute på Betlehemsmarkene stråler ett mektig lys opp. En engel som har stått for Guds ansikt, bærer med seg avglansen av Guds herlighet. Det sande lys, som oplyser ethvert menneskeMed Jesu liv, død og opstandelse begyndte den proces, som allerede var blevet lovet helt tilbage ved syndefaldet: At der er håb. Lyset trodser mørket, trodser liv ind i død, håb ind i håbløshed. Du dækker bord for mig For selvom Jesus har overvundet Djævelen for os, så er Djævelen stadig denne verdens fyrste på den måde, at han bekæmper os med høje åndelige anfægtelser og prøver vores tro. En frelser er født En frelser har man brug for, når livet står på spil. Gud vil, at du skal få det evige liv i eje. Han kunne ikke udholde at se os gå fortabt. Derfor sendte han sin søn, født af en kvinde. Forkynnelsens nødvendighet Guds frelsende evangelium er som en dyrebar, uforanderlig og umistelig skatt. Et forandret evangelium er ikke lenger noe evangelium i det hele tatt, for da har det ingen frelsende kraft i seg. Frelse eller forherdelse Det er en alvorlig sak å stå Herren imot! Og om vi igjen og igjen avviser Guds tilbud om frelse eller hans krav på lydighet, skjer det en gradvis forherdelse i hjertet. Han har oprejst frelsens hornGud har oprejst frelsens horn for dig. I al evighed er dette horn rejst. Det er frelseshornet alene, der holder dig oprejst. Du står på nådens forunderlige fristed. Da er du frelst. Virkelig frelst af Jesus. Friere end en konge Paulus skelede ikke efter menneskers gunst. Den almægtige Gud var i Jesus indtrådt for ham og havde lagt sin hånd på ham.
Gud og Skriften På samme måde som Skriften vidner om Jesus, vidner Jesus om Skriften. Jesus definerer både sit budskab og sin frelser­gerning ud fra Skriften. Gud må omvende mennesker Vejen er udpeget. Omvendelse til Jesus, Renselse for skyld og modtagelse af Helligånden, der vil lede os. Guds hellige navn - andagtHvis de kristne af navn i sandhed elskede Herrens navn og ikke snarere deres eget navn, hvorfor bliver de da så vrede og finder sig ikke i, at man benævner dem med deres rette navn: Guds myndighedDer er kun en vej til himlen, og den hedder Jesus. Han alene har fuldbragt værket, og der skal intet føjes til. Han førte dem med kyndig håndDer kommer en dag, hvor du skal kunne se tilbage. Da skal du sige: Herren har ført mig med kyndig hånd. Kun godhed og troskab har fulgt mig, så længe jeg levede. Har lavkirkelige pietister lov til å fortsætte med å være seg selv? Vi som har et trossyn må ha lov til å følge det. Når jeg har tro på en bestemt arbeidslinje, så må jeg ha lov til å følge den. Når det er en annen arbeidslinje som jeg ikke kan ha tro for, så må jeg ha lov til å si nei. Helligånden som prædikantHan skal ikke prædike noget nyt eller andet, end hvad der er Kristus og hans ord, så vi kan have et sikkert kendetegn og en fast rettesnor til at bedømme de falske ånder med. Herren er min klippeHvordan bliver man beredt til at møde Gud? Hvordan forbereder man sig på at dø? Herrens tjenerindeAt sige ja til Guds vilje er ikke først og fremmest et resultat af overvejelser og beslutninger. Vejen til at gøre det er at lytte til Guds ord. Holdt sig til Guds vejHan siger ikke: - Finde nogle troende, falde over nogle kristne, opdage nogle bekendere. Nej, kendetegnet, Saulus dengang ville gå efter, var mennesker, som var så anderledes, ... Jeg er Sandheden og LivetHan er både det første, de midterste og de sidste trin på himmelstigen (1 Mos 28,12). For det er ved ham, vi må begynde, fortsætte og fuldende vandringen til Livet. Jeg læfter mine øjneOg Det er Gud, der virker i os - gør dig stærk . Er du lydhør og lydig til at virke, der hvor Gud har sat dig?
Kampen mot SatanFår djevelen ødelegge ditt Gudsliv, så har han også fått ødelagt mange andre også. Hvorfor det? Jo, får djevelen deg vekk fra Jesus, så har ikke du lenger noen interesse at andre skal bli frelst heller. Kom til migHans nåde strækker sig fra solopgang til solnedgang, fra middag til midnat. Komme dit rigeDen anden bøn ydmyger os på den måde, at vi åbent bekender, at Guds rige endnu ikke er kommet til os. Korset - blodet - nådenBlodet er uløselig knyttet til livet. Har du mottaget Jesu blod, da har du taget imot Jesu liv. Dit eget liv gælder ikke mere. Alene Jesu liv betyder noget. Kristus i Salmenes bokFordi bruden var kledd slik, fikk hun gå inn i kongens slott. (v.15,16). Det som gjør oss til en kristen, er en kledning. Uten denne kledning, er vi ikke frelst. Det var det den bortkomne sønn fikk, da han vendte hjem. Lk. 15,22 Luk mine øjne opFor på den måde bliver du aldrig nogen rigtig teolog. Du ligner den umodne frugt, der falder af, før den er halvmoden. Når misjon-blir-viktigere-enn-frelseVår prestasjon blir satt i fokus: Hvor langt når vi? Hvor langt er vi villige å strekke oss? Spørsmålet er ikke «hvor vil Gud at vi skal gá», men «hvor langt har vi penger til å gå?» Og lyset skinner i mørketMange ser sig desværre blinde på mørket – lever i blinde, fordi de ikke ser lyset. Det sande lys – det, der kan lyse op og viser vej. Ordet som nådemiddelGuds Ord er et Ord som skaper hva det nevner. Guds Ord er ikke et forhandlingsutkast eller en form for overflatisk underholdning. Overtalelse eller overbevisning?Hvor mye av dagens forkynnelse er det ikke som er preget av at en tar sikte på å overtale mennesker i stedet for å overbevise! Pinsehilsen- andagtDer møder os noget nyt her i Apostlenes Gerninger. Et nyt liv. En ny frimodighed. Ny kraft og et nyt fæl­lesskab. Og alt dette er virket af Helligånden. PåskehilsenLad også i dag Jesu naglemærkede hænder være vort pejle mærke – Jesu kors – al min ros skal være - - Ved det kors jeg finder fred
RetfærdiggørelsenLæren om retfærdiggørelsen viser, at frelsen ikke er afhængig, hverken af vores følelser eller hvad vi magter, men alene af det Jesus har gjort færdigt for os ved sin død og opstandelse.Råmateriale i Guds håndFromme mennesker har ofte særlig svært ved at komme til troen. Se der Guds LamKorsets evangelium passer godt for syke samvittigheter. Det er ikke på tankens vei, men på samvittighetens vei vi forstår forsoningens hemmelighet. Ja, måtte vi få øynene åpnet for det slaktede Guds Lam! SkabelsenI virkeligheden er Gud altid nærværende i forhold til ska­berværket. Han er den egentlige årsag til alt, hvad der sker i den mindste mikroorganisme og i det totale uni­vers. Som kristen i verdenDer bruger Peter et billede af en, der er faret vild i en nådesløs ørken. Hvor skal han gå hen? Så ser han friske spor i ørkensandet. Tid for syndserkjennelse«Kom, la oss vende om til Herren! For det er han som har revet i stykker, men han vil også lege oss. Han slo, men han vil også forbinde oss.» Troen gør aktivMå man ikke betone opgaverne tydeligere? I budene har Gud tydeligt udtrykt sin vilje. Tungens magtMen nu tager vor herre denne tunge i sin tjeneste, fordi han har givet den sådan en stor magt. Alene gennem hans vidners bekendende ord, tændte Gud store vækelsesbål. Udslettede overtrædelser Det skylag, som dækker synden, er Jesu Kristi blod. Hvad blodet har dækket, er renset fra al synd. Der er ikke mere synd tilbage. Underfuld RådgiverAlle har vi brug for en rådgiver. Vi magter ikke at finde vejen selv. Det hænger sammen med flere ting. Syndens mørke skygger har formørket vor tankegang, så vi ikke ser klart. Vi er ikke i stand til at drage den rette lære af fortiden, og fremtiden er ukendt. Vejen til livetOg Ånden og bruden siger: »Kom!« Og den, der hører, skal sige: »Kom!« Den, der tørster, skal komme, og den, der vil, skal få livets vand for intet .- uforskyldt. Vokt dere for de falske profeterEnhver åndsretning som lærer en annen vei til Gud enn gjennom Jesus Kristus, Guds Sønn, representerer et falskt budskap. Væk med snavsetWir reden nicht mehr von der Macht der Sünde. Wir reden vom neuen Leben, das mit ihm heute beginnt.
ARTIKLER 2018 -2019
Bevare demFor Jesus gælder det om, at vi bliver bevaret som hans indtil det sidste. Vi kender ikke tidspunktet, men vi ved, at det er farligt indtil det sidste. De fattige i ånden Med tom krukke må du gå for å få av nådens manna til din siste levedag. Nåden kan aldri lagres. Som dagen er ny, må nåden være ny. De holdt fast vedDet, de holdt fast ved, er med rette blevet kaldt de fire kraftkilder. Men der er ingen hjælp i en kilde, hvis man ikke drikker af den. Den femte bøn Der er ikke noget menneske, der er så helligt, at han ikke stadig har bundfaldet fra gamle Adam i sig, De korsfestet herlighetens HerreIkke noe sted blir lys og mørke brutt så dramatisk som på Golgata der Jesus henger på det midterste kors. Her krysses den dypeste fornedrelse med den mest opphøyede herlighet, Dybe dale - og en andagt Efter sådan en tur gennem Guds dal kan jeg se tilbage og må konstatere, at dér var Gud også nær - endda på en særlig måde. - med andagt fra LIVETS SEJRSKRANS Den første kærlighed Træffer du Gud i lønkamret nu? Eller er det blot for at have bedt og læst, at du søger derind? Den kønsneutrale bølgeOm hvordan vores samfund i stigende grad gør modstand mod den traditionelle og bibelske forståelse af forskellen mellem de to køn. Det nye JerusalemHer i verden er vi fremmede og utlendinger. Vi søker et fedreland. Den kommende stad. Den nye fødselDet er den nye fødsel det her er tale om. Det merker vi best når et menneske i et øyeblikk føres over fra den dypeste syndenød til en klar og frydefull visshet om nåden for Jesu skyld. Der er svar undervejsDen, som tror på Jesus og holder sig til ham, får lov at være vis og glad i troen på, at han engang skal få del i den fulde frelse hjemme hos Gud. Direkte tale Jesu tale er direkte - "Det står skrevet" - måtte det også kunne høres i 2018 Død for loven Manges anfektelse eller mangel på frelsesvisshet skyldes at de forventer noe av seg selv som etter deres natur ikke er mulig. De mener det eller det skal finnes hos en kristen, og så finner de det ikke. En anden Talsmand...en evig Trøster, som skal være Helligånden selv, der i al jeres bekymring, angst og nød kan styrke og udfri jer, så I overvinder det og befris fra det. En fremmed i verden ...Den bestandige retfærdigsigelse er, at Gud fortsat og til stadighed regner med os i Jesus. En nådig herreNej, tjeneren bør ikke gøre andet end at modtage den nåde, der blev tilbudt ham, være glad og takke sin herre og gøre det samme mod andre, som hans herre har gjort mod ham. Enhver, som er af sandhedenPilatus var ikke af sandheden, derfor kunne han ikke høre Jesu røst. Så enkelt er det faktisk. Forvaltere av Guds hemmeligheterNår en hemmelighet blir åpenbart for en kristen, da skjønner han først hva en hemmelighet er. Fred efterlader jeg jer...For selvom I udadtil plages, bedrøves og lider, vil jeg dog indadtil skabe et glad og fortrøstningsfuldt hjerte, så det onde ikke skal skade eller få bugt med jer.” Frelst-fortaptSå møter vi her en dør som aldri skal åpnes igjen. Helvete er ikke en trussel, men en virkelighet. Himmelen er ofte så fjern for mange kristne, og de tenker ikke mye på evigheten. Hvorfor ikke? Det er fordi helvete er forsvunnet ut av deres liv. Fri fra lovenHer er noget, der gælder alle mennesker, enten vi forstår det eller ej. Guds Ånd vil hjælpe os til at forstå det. Giv os i dag vort daglige brødDu skal sige: ”Kære Far, giv os i dag vort daglige brød." Det vil sige: ”Kære Far, trøst og styrk mig arme, lidende menneske med dit guddommelige ord. GiftslangerDet ville ikke have hjulpet at prøve at jage de slanger væk, der kravlede rundt på dem. Det ville være en umulig opgave. Grenene på vintreet Den gren som ikke bærer frukt, den renser han ikke. Den vokser fritt, som den selv vil, for den skal bare brennes.
Guds tale i Bibelen Så længe vi holder os til Bibelens ord, vil Helligånden selv gennem dette ord forny og bevare os i troen på Jesus. Derfor er Bibelen den kristne kirkes grundvold til alle tider. Guds vej gennem anfægtelsen I anfægtelsen lader Gud alle dine egne støtter falde. Du ser, at intet kan bygges på følelser. Der kan ikke grundes noget på en tilsyneladende sikkerhed i den ydre verden. Gå til mine brødre Det er en forunderligt trøsterig prædiken, at Jesus kalder sine disciple for brødre. Ha ikke samfunn med vranglærereSlik fremmed lære kan både ha med troslæren og den kristne livsførsel å gjøre. Han er oppstått Døden hadde ingen rett eller makt over Jesus, og kunne ikke holde på ham. Døden kan derfor heller ikke holde på deg som tror på den oppstandne Jesus. Ved troen på Jesus, får du del i alt det han har vunnet.. Helliget blive dit navnDet er også derfor, at det er denne bøn, som bliver stillet allerførst i fadervor. For Guds ære er det første, største og højeste, vi kan give ham, og han ønsker sig heller ikke noget andet af os. Hva troen er, og hva den virkerEt menneske som vil ta imot Guds nåde for noe, får ingenting. Den derimot som tar imot for intet, han får alt! Hvad den frelsende tro ikke er Nej, der er kun ét tegn på sand åndelighed, nemlig at mennesket ser sandt på sig selv og tror sine synders forladelse på Jesu regning og ansvar. Det er til gengæld et sikkert tegn. Hverdagsdragt - højtidsdragt Megen åndelig fattigdom udspringer af, at en kristen ikke gør sig klart, at i livet som et Guds barn er der to klædninger: en hverdagsdragt og en højtidsdragt. Mange kristne tror, at de kun har én klædning, og det er hverdagsdragten. Hvordan jeg finder Kristus Tag din tilflugt til det ord, Gud har vidnet om ham, og stol på at dér møder du ham. Regn med evangeliet som et levende, almægtigt ord, som "skaber, hvad det nævner”. . Hvordan Jesus udførte frelsen Jesu blod er altså båret ind i Himlens tempel én gang for alle og vidner til evig tid om, at Jesus har sonet al ver­dens synd. Det betyder, at Gud ikke længere kræver noget opgør fra vores side. Gud er forsonet med os men­nesker. Hvorfor måtte Jesus dø Hvorfor måtte Jesus dø? Han måtte dø fordi han av Gud ble tilregnet alt mitt, og alt ditt! Den synd og syndighet som er i ditt og mitt kjød, ble fordømt på Jesus. Det var ingen annen måte du og jeg kunne forlikes med Gud på. Ikke ved magt, og ikke ved styrkeFornyelse kan ikke ske, uden at man med sin egen - måske endda glødende iver kapitulere overfor Gud. Ind i Guds rigePå dommens dag afgøres alting endeligt, og der er ingen ankemuligheder. Jeg er vejen Vandringen på denne vej begynder i dåben. Og når du bevares i troen, går du stadigt fremad på denne vej, indtil du kommer helt frem ved døden. Jeg råber til Herren Man kan slet ikke forestille sig, hvor kraftigt et middel det er at lovprise Herren, når man står over for en fare, der trænger sig på. Jesu kors Din blotte viden om Jesus vil aldrig frelse dig. Du må kendte til hans kors og hans blod, for ellers vil du dø og gå fortabt i dine synder. Jesu liv i bønn til sin far i himmelen Samfunnet med Gud i bønn var helt avgjørende for Guds Sønn. Jesu retfærdiggørelse og opstandelseHar du Jesu retfærdighed, så har du liv. For ånden er liv på grund af retfærdighed. Jesus er livets brød for osSom troende skal du vide, at alt, hvad vi trænger til for at vinde mennesker for Gud, er givet os i evangeliet. Jesus vidsteJesus døde for alle menneskers synder. Han gav sit liv, så enhver, der tror på ham, kan blive frelst. Men han vidste på forhånd, at mange ikke ønskede at tage imod hverken ham eller det offer, han bragte dem. JulehilsenTag tid til at lytte Kaldet til samfund med JesusDen tungeste byrde er alt det, vi i vores samvittighed dømmes og anklages for, når vi begynder at se os selv i Guds lys. Vores ulydighed, vore svigt og forsømmelser, det onde vi har sagt, vore urene motiver og meget andet.
Kommunikasjon og forkynnelse Anstøtet ligger i selve budskapet. Det hører med til egenarten både for lov og evangelium at det støter det naturlige mennesket. Kæden David har solgt sin personlighed, Han har ladet sig smelte fuldstændig sammen med den levende Gud. Han kan og vil ikke mere lade sig løsrive fra sin herres ord og befalinger. Han er bundet til ham med en kæde. Legedom ved hans sårDenne legedommen krevde et guddommelig inngrep. Guds egen Sønn, Jesus Kristus måtte bli menneske for å bli såret. Han måtte gå inn under våre kår, møte menneskelivets lidelse i hele den fylde og gruelige besmittelse. Ingen lidelse og nød var fremmed for ham. Lovprisning Rom 11,33-36Det er et dyp av rikdom og visdom og kunnskap hos Gud. Det går langt ut over det som vi ber og forstår, ,,, Musikk til Guds ære? Det som var grensesprengende i kristen sammenheng for noen tiår siden, er i dag nesten enerådende. Vekter, hvor langt på natt! Mødet med den helligeLivet veksler også i dag for Herrens venner mellom lys og mørke, medgang og motgang, glede og sorg. Det kan være tider med noenlunde ytre ro, men så kan det komme tider da problemer og vanskeligheter hoper seg opp. Men den som tar sin tilflukt til Gud, blir ikke forlatt. NavnetEr menigheden ledsaget af Jesus er det også liv i den. Uden Jesus i centrum kan der samles mange mennesker – dog uden liv. NikodemusDet er en ganske fremmed og uhørt prædiken for den fromme Nikodemus. Og det er hårdt svar, når han nu er kommet til Jesus i så god en mening. Nåden i dommenTroen er ikke grundlaget for min frelse, den er den tomme hånd, som griber efter og modtager frelsen. Troen har Gud selv virket i mig gennem Ordet Når gudsdyrkelsen blir avgudsdyrkelseOg det som var i denne verden ble deres gud, de dyrket skapningen framfor Skaperen. De levde i sine lyster. Og dette er tegnetSvøbet, som Kristus ligger i, er den hellige Skrift, hvor hele kristendommens sandhed ligger indesluttet. Der ?nder man troen beskrevet. Om at komme i huEr det ikke også vor historie? Hvor ofte er vi ikke flygtet fra det hele? Da jeg ikke blev valgt til formand, besluttede jeg at melde mig ud. - Da der ikke er brug for mig, trækker jeg mig tilbage... Om syndOrdet ”synd” rummer kort sagt alt, hvad man lever og gør uden Jesus og uden for troen på ham. OMVENDELSEN OG TROENFor at få den rette forståelse af, hvordan troen bliver til, er det altså nødvendigt at indse, at den ikke er en vil­jesbeslutning, men tillid til Gud. Oss er en frelser fødtMen det lyste likevel noen små stjerner i mørket. Det var løftene som Gud hadde gitt sitt folk. Ordet om korset - under angrepOrdet om korset er en total dom over menneskets egenrettferdighet og strev om å kunne fortjene Guds nåde ved egen kraft. Ordet om korset setter alle menneskelige anstrengelser om å oppnå frelse, totalt til side. Ordets magtOm det menneskelige ords magt til at bygge op og bryde ned - og om Guds ords magt til at dræbe og gøre levende. Rettferdiggjort av troen aleneAbraham ble rettferdig for Gud ved tro. Det er den eneste veien for deg også.Rørelse eller vekkelseDet som avgjør om det har vært vekkelse eller ei, er om de nyfrelste våger å stå fast i troen når vekkelsesbølgen har lagt seg. Sandhedens åndEt sikkert kendetegn er, at hvor troen bevares og vinder sejr i svære kampe og anfægtelser, der har Helligånden også været til stede med sin kraft. Sann og falsk profetiNår eit folk ikkje vil lytta, tar Herren heile skaparverket i bruk for å prøva å føra det vekk frå farlege vegar og inn på dei rette stigane. Sannheten..Slik at kjærligheten er forpliktet på det som er rett, og sannheten på det som er godt. Sannhet uten kjærlighet er hjerteløs, og kjærlighet uten sannhet er forførende. Slangen i agerenDenne farlige slangegift har dræbt så mangt et kristenliv, ødelagt forholdet mellem troende søstre og brødre, lagt menigheder og foreninger øde. Og fremfor alt bedrøvet Den hellige Ånd. Sorg og glæde i kristenlivetGlæden er knyttet til trossamfundet med Jesus. Og det vil sige, at den sande kristne glæde ?ndes kun hos dem, som bliver virkelig omvendt og født på ny.
Stille for HerrenNår Herren glemmes forfalder bygningen – og du oplever frafaldet. Derfor værn om Ordet – og mind dig selv om: Det står skrevet! - I det er liv og fred. Den forunderlige samtale ved Sykars brønd Menneskenes største ulykke er ikke den, at de er i deres synder og overtrædelser, men at de ikke har taget imod den gave, Gud har skænket og givet os ... Ta din tilflukt til JesusKristendom er tilflukt til Jesus. Dypt i sjelen lever angsten, og den er en følge av synden. Adam og Eva skjulte seg etter at de hadde syndet. Det gjør du og. Tak for modgangenEt af de vigtigste elementer i Luthers tale om prøvelserne er, at reaktionerne på prøvelserne viser, hvem der er min Gud. Tidsåndens tyranniNå ser det ut til at dagens ledere «vrir» eller forvender retten på arbeidet og forkynnelse slik at det passer tidsåndens tyranni. Tilbage til JerusalemJosef og Maria gjorde heldigvis det eneste rigtige. De vendte om og gik tilbage. Og netop det er dette bibelafsnits budskab til dig, som er kommet øst for Eden, bort fra Kristus-centret Jerusalem med Golgata og den sprængte grav. Kort eller langt bort. Tilbake til skapelsens under og undringDet er troen på Gud og det personlige samfunn med ham gjennom Jesus Kristus som er hovedsaken for en kristen. Det er ikke undergjerninger i seg selv som er viktige for en troende, men forvissningen om at vi kjenner en Gud som står over alle ting. Til dig o far jeg søger hen - DIGT af Leila Drachmann Vigilius Jeg står i Jesu herlighed Som evig evig varer ved Han ta’r min hånd, til ham jeg går Hans sejrenskrans jeg får TilgivelseJeg frygter, at der er mange kirker, hvor du kan spejde længe efter budskabet om Jesus som korsfæstet, og hvor du derfor aldrig finder ham. Troen kommer Gud har givet dig ører og hørelse. Jesus kommer personligt til dig i det ord, som taler om ham. Han siger selv, at de ord, han har talt, er ånd og liv.Tro på GudDen, som går uden om Jesu person, han ?nder helt sikkert aldrig den sande Gud, og han udretter ikke andet, end at han bedrager sig selv noget så jammerligt. Trængslen - velsignelsens kongevej Alt i dit liv, som binder dig stærkere til Jesus, er medgang, selv om det umiddelbart kan opleves som modgang. Udvælgelsen i KristusDen, som tror på evangeliet om Jesus, han tror samtidig på sin udvælgelse. Evangeliets nådekald er Guds kald, virkeliggørelsen af hans evige forsæt om at ville frelse den, som tror på Jesus VejenJesus sagde til ham: ”Jeg er vejen og sandheden og livet.” Joh 14,5-6 Vejen og sandheden og livet Der er nemlig kun én Gud, og der er kun én sand vej til ham. Der er kun liv at få ét eneste sted, nemlig hos Jesus. Jesus er vejen, sandheden og livet. Vi har set hans stjerne Dermed er det udtrykt ganske tydeligt, at evangeliets stjerne viser os Jesus alene, intet andet end ham - og den går ikke videre! Vil du bli frelst? Så lenge vi er her i verden, kan du komme til ham som du er og få alt ordnet. Men du kan ikke komme inn i himmelen som du er. Der kan du bare komme inn ved Jesu rettferdighet og fullbrakte Verk. Vinden blæserSkriften er, groft sagt, Guds bud og evangeliet om Jesus Kristi nåde, som skænkes os i ordet, dåben og nadveren. Våg å stå som Daniel Daniel og vennene var lys og salt i kraft av sin blotte eksistens som troende, en renhet og sannhet som stakk i de andres samvittighet. Åndelige og kjødelige våpenVi er generelt alt for opptatt av vår styrke, og glemmer at det alltid er gjennom svakhet at Gud virker. Åndens gaverDerfor er Åndens mål å brenne bort alt av selvet i mitt liv, all egoisme, all stolthet og selvstorhet, all egenvilje og selvrådighet. . .
ARTIKLER 2017  
Afguderi Den afgud, vi dybest set sætter i Skaberens sted og under enhver form for afguderi egentlig dyrker, er intet andet end det uhyggelige billede, der hedder vort eget jeg. Barnekår Den, der ikke kender Jesus som sin frelser, står trods alle gode forsætter i trællens forhold til Gud. Men den, som har taget sin til?ugt til Frelseren, Jesus Kristus, han er for Jesu skyld blevet Guds barn. At følge Jesus Det allerførste er at fatte lid til hans ord. Han møder dig i sit ord og har noget, han vil have sagt dig. Bedrøvede disciple Endelig ser vi også påskedags aften Jesus følges med de to bedrøvede disciple på vejen til Emmaus. Ukendt af dem giver han sig i samtale med dem, Bekymring Bekymringer er en af troens farligste fjender. Der er få ting, som i den grad kan frarøve os troens glæde, som bekymringerne. De tre dørene Gud skje lov at det ikke bare er en inngangsdør og en utgangsdør, men at det langs hele livsveien er en nådedør som alltid står åpen, døren inn til Gud. Den nære Gud Julens budskap viser hvor nært Gud vil være menneskene. Det avslører at han ikke vil ha avstand, men nærvær. Han vil verken være langt borte eller utilgjengelig. Der er en Gud i himlen Det er ikke alene vantroens børn, som glemmer det. Også Guds børn kan leve og tænke, som om der ikke er nogen Gud i Himlen. Det sande vintræ Når gartneren beskærer vintræet, ser det ligefrem ubarmhjertigt ud, som han reducerer grenene. Sådan kan det også se ud, når Gud renser en kristen. Det var Jesus Men søg ham dér, hvor du har garanti for at finde ham eller rettere: Hvor du har garanti for at blive fundet af ham. I Guds ord. En evig trøst og et godt håp i nåde Gud gir sin frelse og det evige livet ved troen på sin Sønn uten noen som helst årsak i oss. Han tilgir og frelser utelukkende for Jesus Kristi skyld ved sin nåde. Det er håp det! En stor skare som ingen kan telle Trette venn! Sett deg nå litt på veiens kant og hvil ditt trette hjerte. Se opp! Og takk din Frelser som åpnet veien for deg med sitt blod.
Et lys for hedningenePå Golgata kors tok Jesus all verdens synd på seg og døde en stedfortredende død for alle mennesker. Falsk vidnesbyrd Det taler stærkt om vort dybe fordærv, at vi, ofte uden at være os nogen egentlig årsag bevidst, hellere hører og taler om næstens fejl end om hans gode og prisværdige egenskaber. Forfærdes ikke Jeg vil nemlig komme til jer igen og give jer både legemlig og åndelig glæde. Frakobling Lad os så spørge os selv: hvad er det, som frakobler Guds kraft fra vort fælles kristelige arbejde? Herren er vor styrke Vi må på ny klynge os til Guds ord og løfter, og Jesus er vort eneste håb og vort lys. Hvem er som Gud? Hvem er en Gud som du, en Gud som tar bort misgjerning og går overtredelse forbi for dem som er tilbake av hans arv? Han holder ikke til evig tid fast ved sin vrede, for han har lyst til miskunnhet. Hvis I bliver i mig Du, der er en gren på vintræet, du, der er indpodet på det sande vintræ, du skal suge næring fra Jesus og hente kraft i nåden hos ham. Hvordan skal vi be? På et bønnemøte kan det skje vidunderlige ting. Vi skal tenke stort om disse samlingene, og gjøre hva vi kan for å være med der. I er verdens lys Lys og mørke - to modsætninger. Verden henligger i mørke, kun de profetiske udsagn, kun når Gud griber mægtigt ind i historien, kun i glimt, kun svagt hos mennesker skinner lyset. I begyndelsen var Ordet Dette nye kunne blot ikke skabes ved, at Gud sagde et ord, og så blev det sådan. Det måtte ske, ved at Gud sendte sin søn til jorden for at opsøge og frelse det fortabte menneske. I Ham Fordi han er den, han er, kan du ikke miste frimodigheden! Intet er umuligt for ham. Jeg er grepet Grepet av den underbare miskunnhet evangeliet forkynner. Guds grenseløse kjærlighet og overveldende barmhjertighet som Skaperen, Frelseren og Hellig Ånden viser. Jeres hjerte må ikke forfærdes Se derfor til, at du er forberedt på, hvad der kan komme, så du kan holde ud og stå imod og øse trøst af Guds Ord!
Kongen Forventningen om den kommende konge møder vi tidligt i Det Gamle Testamente. Kristi Forsoningsgjerning Det som Gud selv har gjort, er rett gjort, og det er gjort på en slik måte at det ikke er noen mangel ved det. Også i dette stykket er frelsen en ferdig frelse. Led os ikke ind i fristelse Måtte da den, som i øjeblikket ingen særlige fristelser har, endda være klar over dette, at fjenden har skumle hensigter med ham. Lær oss å telle våre dager Fortiden kan jeg ikke gjøre så mye med. Ingen dag kan leves om igjen. Den ligger der. Ubrukt eller brukt, velbrukt eller misbrukt. Men framtiden kan jeg gjøre noe med: I dag begynner resten av mitt liv! Mesteren er her Det blev ikke sidste gang, Maria oplevede dette at stå helt ulykkelig, og så pludselig finder hun ud af, at Jesus er der. Mine Ord ”Mine ord,” siger han, ”går ud på og skal bevirke, at I har fred og er ved godt mod.”  Møte med Gud i evangeliet Vi må daglig gå i rette med Gud. Det vil si at vi kan tale ut med han om synden, motta syndenes forlatelse og så gå med ham fra rettssalen inn i dagligstuen hvor samtalen fortsetter om alt det andre som ligger både ham og oss på hjertet. Når Gud frelser Han ble fornyet i samfunnet med Herren ved at han fikk et nytt troens feste i Guds løfter. Det er på dypet at Jonas møter Gud som aldri før! Og Ånden sier: Kom Kom! sier Ånden. - Og han viste meg en elv med livsens vann som rant klar som krystall ut fra Guds og Lammets trone. - Om å bruke Guds ord Vil du vinne det evige liv, må det åndelige få næring. Har du ikke tid til å lese i Guds ord, så må du ta den tiden - enten natt eller dag. For ett er nødvendig! Paulus andre forbønn for efeserne Vekkelsen i Efesus var etter det vi kjenner til, den mest gjennomgripende av alle vekkelsene Paulus kom opp i. Gud viste stor nåde mot denne byen der synden hadde hatt så sterkt grep på folket. På flukt fra Gud Den som ?ykter fra Guds kall, ?ykter fra Guds åsyn. Jonas manglet lydighetens mot. Men det er umulig for den ulydige å være i Guds nærhet. Derfor valgte Jonas flukten. Den fredløse flykter. Satans list Verdens fyrste, Satan betyder modstander og han er modstander af alle dem, som i Kristus Jesus er på Guds side. Vor kamp er mod magter og myndigheder .. .
Ske din vilje Beder du i sandhed om Guds vilje, så vær forberedt på mangt og meget, som byder dit gamle menneske imod. Vil du, at alt skal gå efter din egen vilje, så bed aldrig den tredje bøn. Skilt fra mig Her er der altså afsagt en forfærdelig dom over alt liv og foretagsomhed, når det er skilt fra Kristus, hvor stort, herligt og smukt det end er, for at det ikke skal kunne gøre eller være noget. Sådan har jeg talt til jer Det er derfor, jeg må sige dette til jer, så I kan huske det og stå rustede imod det. Tre grundlæggende kendsgerninger Ligesom den første talsmand er tilkaldt for at være i vort sted, er den anden talsmænd tilkaldt for at være i vort hjerte. Der, hvor han kommer ind i hjertet, der kommer Gud, der kommer Jesus. Troens visshetHar du begynt å se på Jesus? Har du begynt å holde fast ved det Gud har gitt deg? Er ditt liv grunnlagt på den grunnvoll Gud har lagt? Troskabsprøven Dan 1,8-16 Hvis udviklingen fortsætter, kan vi komme til at mangle sande hyrder og kristne ledere, der står på Ordets grund, og som for Guds åsyn har åndelig stedsans til at stikke kursen ud. Ved den Hellige Ånds hjelp Men etter at Ånden hadde tatt bolig i mitt hjerte, tok han til å vitne med min ånd at nå var jeg et Guds barn. Ved kullilden Ved kullilden blir syndere tilgitt og tjenere kalt. Ved kullilden blir fortid og framtid ført sammen i nådens vidunderlige favntak. Peter trengte det den gangen. Slik du og jeg trenger det i dag. Verdens lys Lys og mørke - to modsætninger. Verden henligger i mørke, kun de profetiske udsagn, kun når Gud griber mægtigt ind i historien, kun i glimt, kun svagt hos mennesker skinner lyset. Ypperstepræsten Det som Jesus gjorde, det gjorde han i ditt og mitt sted, som om du og jeg skulle ha gjort det. Ånd og kød Det, som gør mig til et Guds barn, er ikke mit forandrede liv, heller ikke mit forandrede sind, men ene og alene dette, at jeg har en frelser, som jeg klynger mig til og tager imod som min stedfortræder.
ARTIKLER 2016  
ALLE HELGENS UGEN Salige er de, som er paa Vej til det evige Gæstebud, selv om Vejen er smal og stejl, og Tornene stikker? Amos - vækkerrøsten fra Tekoa Præsten Amazja tålte ikke Herrens vidne, fordi han ikke kunne bære at høre SANDHEDEN Andagt - Hebr 4,14 »Da vi nu har så stor en ypperstepræst, som er steget op gennem himlene, Jesus, Guds Søn, så lad os holde fast ved bekendelsen.« Begynt er ikke endt! Hører hjertet ikke evangeliet, sykner troen hen og ender med å dø. Hvor trenger vi forkynnere til å høre hjerteropet: "Fortell det gamle budskap, ..." De fire F-ene Dette er pinsens budskap i en sum: Det handler om de fire F-ene! Og dette er pinsen utfordring: Lytt til forkynnelsen. Hvil i forsoningen. Gå inn i forsamlingen. Og forbered deg på forfølgelsen. De viktigste frukter af Kristi død og opstandelse Det merkeligste som vi merker ved Jesu grav, er at Jesus nå kaller sine disipler "brødre". Maria står ved graven og gråter. Jesus åpenbarer seg for henne og sier: "Gå til mine brødre og si til dem: Jeg farer opp til min Far og eders Far, og til min Gud og eders Gud!" Den gode hyrde(I) Det eneste, fåret har at gøre, er at lytte til hyrdens røst. Hør, og eders sjæl skal leve! Den hemmelige død Manden var jo kommet til brylluppet. Han tilhørte ikke de foragteres flok, som blev borte, men sad der ved bryllupsbordet sammen med de andre glade og lykkelige gæster! Den røde tråd Finnes det en slik rød tråd i Bibelen? Finnes det noe som knytter alle de forskjellige bøkene sammen? Finnes det en indre sammenheng i alt som her er skrevet? Finnes det noe som skiller Bibelen fra alle andre bøker? Den skjulte skat Du ser nu, at Skatten er Jesus, din korsfæstede og opstandne Frelser. Ham har du Del i ved Troen. Og at tro, det er at komme til Kristus med sine Synder. Det gjorde Gud Endda er der mangen en kristen, som midt i den lifligste julestemning dog endnu aldrig har set, hvori egentlig denne "store glæde" består, eller har haft nogen virkelig glæde og nytte deraf. Det vigtigste i livet er tilgivelsen for vore synder ”Dine synder er dig forladt”. Ja, det er faktisk det allerbedste budskab, der kan høres på denne jord. For så kan du og jeg glæde os over Guds frelse, som han giver os ufortjent ved troen på Jesus. En dag med JesusHverdagen er et lille stykke af livet. Derfor rummer den også meget af det, som er det egentlige i hele ens liv. For den kristne er den først og fremmest en vandring med Jesus,
En åpnet dørDu synes kanskje alt er stengt. Du føler deg helt utenfor. Eller kanskje innestengt og innelåst. Men stengte dører er ikke stengt for Gud. Han baner vegen der veg ikke er, sier den gamle sangen. Et blik på tidens tegnEn kristendom, det ikke som saltet svier i verdens øjne, men prises af denne som tilpas moderat, en sådan kristendom mangler visselig salt og er fattig på ånd og kraft. Et nådens evangeliumAlt har nå Gud forsonet med seg selv da han gjorde fred ved blodet på korset. Et underfuldt syn Flere påsketekster - Øivind Andersen:»Han blev grebet af sorg og gru.« Matt. 26,3 7. Evangeliet forkyndes for fattigeGud giver os i sit ord svar på de spørgsmål, han finder, vi må have svar på. Men vi er ikke i stand til at se og forstå disse svar, før vi er i den stilling, at spørgsmålene er vakt i vort hjerte. FodvaskningenVaskingen av føttene er et bilde på vår vandring som en kristen, den daglige renselse. Det er bare urenhet som vandringen fører med seg som stadig må renses. Forkynnelsen av Guds Ord og andre virkemidler Satan var en musikkens mester før han falt bort fra Gud i selvopphøyelse og opprør. Denne store musikalske begavelse har han beholdt og bruker den nå i sin onde og forføreriske tjeneste. Getsemanes seierJesus måtte gjennom Getsemane. Uten Getsemane ville Golgata ikke ha blitt soningsstedet. Gleden i Herren er vår styrkeDet er djevelens list å få deg så nær stupet som mulig. Den som vil fly synden, skal fly fristelsen, fly den første tanken og så vidt mulig også det stedet som fører med seg fristelser. Guds barn trenger å bli bevartOgså i dag ber Jesus for sine barn, at de skal bli bevart fra det onde. Guds barn trenger altså å bli bevart fra alt det som vil føre dem bort fra Jesus. Guds folk på vandringDer er mange farer i verden, som vil være til skade for kristentroen. Vi er i fremmed land og er ikke fremme endnu. Derfor skal vi træde varsomt og give agt på vores færd, siger Ordet. Gud har talt "Den som ikke spør Den hellige skrift», sier Luther, «han får aldri noe å vite. Men nå ved vi hvordan vi kan bli reddet fra døden og djevelen, og hvem som har forløst oss. Det lærer vi alene fra den bok som kalles Den hellige skrift." Herrens dag, endelige og avgøremde Joel 3Kraften ligger i den enkle sak at vi får lys over Ordet. I stedet for å tale om Åndens kraft, kunne vi like gjerne få frem at det dreier seg om en åndelig erkjennelse av Jesu død og oppstandelse for oss (1 Kor 2,2-5). Hvad er det, der tæller - digtHvad er det, der tæller, når livet skal gøres op Når livet går mod sin afslutning her på jord Hvad er Guds vilje med dit liv?Nej, du må hele tiden se på, hvad Gud har sagt i sit hellige Ord, i Bibelen. Der står der, at ”den der har Sønnen, har livet” (1 Johs 5,12).
Hvorledes en kristen falder fraOg kan Djævelen blot få ført mennesker bort fra ordet, så kan han siden føre dem til hvad side, han vil. I GetsemaneNår jeg i troen får øje på Jesus, da mister alt andet sin tillokkelse. Hvem skulle ønske at sove ind i verdslighed og tomhed, når man ser Jesus? I håpets lysMen også på den andre siden ventes det. De som er sammen med Kristus i paradis, venter. Ja, Kristus selv venter. Vi venter sammen på dagen, den håpets dag som Gud har gitt løfte omI KristusHva hjelp er det for deg eller meg at Jesus har gjort alt, når vi ikke har funnet ham og eier ham som vår? Jeg vil synge om min JesusTak min Jesus tak du valgte Korsets vej og straffedød Jesus beder for Guds folk Vi kan ikke skabe den sande kristne enhed. Det kan alene Guds Ånd. Og det gør han ved at føre mennesker til troen på Jesus, så han kan flytte dem over fra mørke til lys. Jesus Kristus kommer snart igjenFor en kristen gjelder det å ha rett fokus i en tid som vår. Det er tusen ting som kan fange og binde vår oppmerksomhet. Tidens mørke og forderv kan infiltrere vårt hjerte og sinn. Johannesevangeliet-15,19Men mit mod, min tillid til min Gud, og i hjertets tro at holde ud kan du aldrig, aldrig slå ihjel, for med mig er Herren Kristus selv!” Kristus, Guds visdom til helliggørelseBliv i Jesus! Brug Guds ord! Lev i bøn! Dette er gode råd til helliggørelse. Larmende musik De kristne forsamlingers musikkart kan ikke fornyes ved en musikkform som har røtter tilbake til det afrikanske hedenskap. Livets Bog En sådan menneskeskabt bog indeholder oplysninger om vedkommende person, men holder ikke evigt. Livets hårde virkelighet Og det alvorlige er at mennesket etter sin syndige natur ikke kjenner djevelens herredømme som noe ondt og fremmed, men tvertom tjener ham med glede uten å vite det! "Lovsangsbølgen"Kan det tænkes, at meget af den nyere såkaldte ”lovsangsbølge” kan være udtryk for, at vi mennesker tror, vi kan skabe noget, som tilsyneladende mangler i mange kristne forsamlinger i disse år? Lær og påmind hverandreTil vor opbyggelse opfordres vi her til også at anvende åndelig sang. Og hvilket velsignelsesrigt nådemiddel er ikke sangen! Må jeg bekende min synd for mennesker?Syndernes forladelse bygger ikke på din bekendelse - hverken for Gud eller mennesker. Men der er mennesker, der kører fast i, at de igen og igen må bekende for Gud og mennesker.
Når øjnene bliver åbnetDe talte med hinanden om det, som var sket, står der - og mens de talte sammen og drøftede det indbyrdes, var det, at Jesus kom og fulgtes med dem. Og Ordet blev kødOrdet blev kød. Det er egentlig ikke til at fatte. Men vi har lov at tro det. Og så er det endda sandt. Omvendelsen til KristusVor natur, vor religiøsitet eller andre menneskers selvlavede trøst kan ikke hjælpe på disse punkter. Alene Gud kan tage sig af det. Kun han har magt over synden og dens følger for os. Profetier om påskenAt Kristus døde for våre synder etter Skriftene, og at han ble begravet og at han oppstod på den tredje dag etter Skríftene... ” PåskenøglerneTimen er kommet. Der rasles med himmelnøgler. Sejrsnøgler. En »nådenøgle« - noget uforskyldt og ufortjent skal lukke mig videre frem til Paradis - til »Abrahams skød«, som Jesus selv sagde, da han var i verden. Rett tale om håpetI kirken er en blitt opptatt av å være "inkluderende", å samle flest mulig til kirken, mer enn å forkynne et klart budskap om omvendelse og frelse. RettferdiggjørelsenRettferdiggjørelsen betyr at Gud dømmer oss som om vi var Kristus, fordi han i sin tid dømte Kristus som om han var oss. Den som er rettferdiggjort, står for Gud i Guds omdømme som Kristus står for Gud" (Øivind Andersen). SangrevisjonerOg selv om det ikke lenger finnes juridisk opphavsrett til eldre sanger og salmer, kan en undres på om det er rett å gjøre endringer som gir en annen mening enn den som sto tidligere. Skriftens klarhetAlt i Bibelen er inspirert Guds ord. Den opptrer med absolutt autoritet og er uforanderlig. Det er menneskene som forandrer seg hele tiden. Steinhjerter-eller-kjodhjerter?Steinhjerter er døde hjerter. Uten gudskontakt. Og uten åndelig liv. Steinhjerter forteller om åndelig død. Og om fortapte mennesker. Stillhetens romDet er ikke uten betydning at du møter alle uvedkommende tanker og innfall med et: Nei! Ikke nå! Jeg er opptatt! Jeg taler med Gud! Troens lydighedAanden forklarer Kristus, saa det bliver indlysende, at vi ikke behøver mere for at blive frelst end at være en Synder, som ikke vil skjule eller beholde nogen Synd. Under oljetrærnes skyggerAlle Jesu disipler har sine getsemanestunder der de spør: Vil du frivillig gi avkall på alt ditt eget og ofre alt for å følge Jesus? Ved du, hvem Jesus er?Nu er jeg tryg, fordi jeg er i Jesu hånd. Jeg fik den store nåde, at jeg lærte at høre på ham. Han talte til mig i sit ord, så jeg lærte ham at kende på røsten. Så tog han ansvaret for mig. Han tog mig i sin hånd. "Vi må gå inn i Guds rike gjennom mange trengsler” Lidelsen er et middel som Gud ofte anvender for å gjøre oss stille med ham og mer avhengig av hans Ord og hans nåde.
ARTIKLER 2015  
AntinomismeFor mister vi ikke vårt liv, alt vårt eget, så får vi jo heller ikke noe nytt liv ovenfra. Men her er det behov for mot! Hvem våger i dag? At komme til JesusMen da må du lære at fæste blikket på det rette punkt. Du må se på Jesus. Bøn og åndskampDe var til sidst intet i sig selv, de havde ingenting at komme med, de vidste sig helt igennem usle, fordømte og fortabte. I denne nød »sejrede« de - derved, at Gud sejrede. Bønn og åndskampI kap. 10 i Daniels bok får vi åpenbart den uhyggelige åndskampen som skal finne sted innen de store verdensriker mot avslutningen av denne tid. Bønnen om vækkelseI de sogne og byer, hvor der ?ndes troende mennesker, som går ind í denne hellige bønnens tjeneste, der kommer vækkelsen. Den evige herlighetLengselen mot det evige hjem forsterkes hos et Guds barn av den virkelighet som hører denne verden til. Den gamle stridVi får som det første at vide, at han var ude på marken, da broderens bevægede hjemkomst fandt sted. Allerede dette har noget at lære os. Iver i tjenesten, men på afstand fra faderen ... Den kristne forkyndelseDen kilde, den kristne forkyndelse skal øse hele sit indhold fra, er ikke noget menneskes hjerte, men alene Guds. Og hvad der bor i Guds hjerte, det ved vi alene fra Hans eget åbenbaringsord til os i Den hellige Skrift. Den trange døraStår det ikke skrevet at han bar våre synder på sitt legeme opp på treet? Står det ikke at ved sitt legeme naglet han skyldbrevet vårt til korset,.. Den åndelige søvnDer Ånden ikke får overbevise om synd, der får Han heller ikke overbevise om Kristi rettferdighet for synderen, og da blir det heller intet behov for evangeliet. Derfor står verdenDerfor står verden! Fordi Gud vil, at flere mennesker skal gå over fra døden til livet. Derfor holder han himlens port åben - endnu. Det lykkelige liv Har du evangeliet og har du lært Gud og hans nåde at kende, så er du vel til mode, hvad enten du har lidt eller meget, og hvad enten det er vinter eller sommer. En religiøs mand i sjælesorg Det er ikke din tro, du skal sætte din lid til, men det, som Guds ord siger om Jesu Kristi soning for dine synder. Enhver, som tror på ham, skal have evigt liv. En levende tro skaber sand himmellængselDet er Bibelens klare tale, at sand kristendom er forbundet med forventninger om opfyldelsen af de mange løfter i Den Hellige Skrift. Et sønderknust hjerteVi kan ikke ære Gud mere end ved at tro hans Naade. Netop derfor knuser han vort Hjerte. Evnen til at bedømme ånderDet er meget vigtigt, at vi ikke glemmer disse nævnte formaninger - netop med tanke på, at der i de sidste tider vil forekomme en tiltagende usund og vildledende forkyndelse. Faren ved manglende udholdenhedUdholdenhed er en nødvendighed. .. - udholdenhed i bøn - ikke bøn forstået som en from anmodning i ny og næ om en isoleret velsignelse; .. en bøn som en fortærende længsel efter Gud.
Forførelse af de kristneHør etter Hyrderøsten! Hvordan er den? Jo den er tveegget. Det er ingen som er så streng som den. Den stikker sverdet i hjertet ditt så du mister alt, også din kristendom. GetsemaneÅ sette sin egen vilje under Guds vilje, er alltid veien til den seieren som himmelen kan velsigne. Det gjaldt i Getsemane. Og det gjelder oss. Gud vilje er vårt høyeste gode Gjennom farer til seierMen allikevel må jeg si at så lenge vi ikke kan vitne at vi er korsfestet med Kristus, får vi ikke den rette frimodighet og den rette gnist i vår tro og den rette kraft i vår helliggjørelse. Grenene på vintræet En gren, der i rigt mål bærer ædel frugt, kan have tørre kviste, eller vildskud, som kun suger saft, og som derfor bør fjernes. Guds ord og musikk Når vi skal prøve å motarbeide vår tids åndsmakter kan vi umulig bruke og godta den musikk som hedningene bruker for å påkalle de samme åndsmakter. Gudsfrygt Sann gudsfrykt er altså karakterisert både ved frykt og redsel for Herren, og ved glede over og trygghet i Herren, ja, av kjærlighet og hengivenhet til Herren. Guds rike.... og når Jesus nå drar opp til Jerusalem, er det en veldig forventning hos disiplene, og til dels også i folket, om at Jesus endelig skal stå fram som Messias og opprette sitt rike. Han kommer igenJulens budskab forkynder, at Guds Søn kom til jorden for at frelse os. Men han, som kom, skal også komme igen for at hente sine og oprette riget for Israel. Hellig liv og åndelig visjon Verken Simeon eller Anna behøvde å spørre hvem barnet var. Den Hellige Ånd ledet til ham og sannheten om ham. Derved ble de blant de aller første som forkynte Jesus som Frelseren. Helligåndens fornyelse eller tidsåndens forførelseDet er ikke Guds Ånd, men tidsånden eller Antikrists ånd, som står bag, når mennesker forledes til at føje noget til eller trække noget fra Guds Ord. Hemmelig syndHemmelig synd er det, som et menneske hænger fast i, er bundet af, undskylder på alle måder, bagatelliserer og ikke vil bekende eller bryde med. Herrens dag i skriftenDet kreves stillhet - åndsstillhet - for å forkynne dommens tema. Og det trengs stillhet i hjertet for å oppfange alvoret! Hva er det vår vilje ikke makter?Du kan brennende og innerlig ønske at kjærlighetens gode og rene følelser mâ være de som hersker over deg, og likevel må du kanskje medgi at hatets følelser er din egentlige nød. Hva har beretningen om Paulus' torn i kjødet å lære oss?Hovedsaken for oss gjennom denne historie er nemlig å lære á kjenne Herrens veier, Herrens råd, Herrens styremåte og Herrens nådes art og vesen. I Guds rige går det ikke efter fortjenesteLad os se det i øjnene. Det er den fare at blive alt for hjemmevant i Guds hus. Man har været med så længe, at man kan det hele.
I Jesu Fotspor Å følge i Jesu fotspor, det er det først mening i å tale om til folk som er blitt Guds barn og hører Jesus til. Innta landetDen Gud som førte israelittene ut av Egypt, var også mektig til å føre dette folket inn i Kana’an. Ja, jeg tror på korsets gåde!gør det, Frelser, af din nåde. Stå mig bi, når fjenden frister! Ræk mig hånd, når øjet brister! Sig: vi går til Paradis! Jesu Kristi død og vor dødJesus soner vor synd, ved at han træder i dit og mit sted. Han er vor stedfortræderi alt, hvad han er og gør. Ved sit retfærdige liv og sin sejr over synden og Djævelen er og gør han i vort sted, det, Gud vil et menneske skal være og gøre. JESU KRISTI RIKSVERKOppstandelsen viser at Gud har godkjent soningsverdet i Jesu død, og at Satans makt er knekt. Var han ikke oppstanden, ville verket være ugyldig, vi leve i våre synder, vår tro være unyttig, og vi være uvisse om alt. Jesu sjælesorg ... Ligesom man tænder lys i et mørkt rum, skal et hjerte, hvor mørket råder, åbne sig for Guds ord. Lyset er i ordet om Jesus, fordi han selv er lyset. Judas IskariotFørst finder Satan rum for en tanke, han selv har udtænkt.. Denne tanke arbejder videre. De gode tanker- himmeltankerne - må vige. Der bliver rum for det næste: Satan selv farer ind i en af Jesu disciple. Kains vei gjennom åkerlandet Herren så ikke hen til hans alter, leser vi. For min vei inn til Herren begynner ikke ved foten av mitt eget offeralter. Kom som du erJeg så til slutt at jeg hadde søkt etter lyset i mitt eget hjerte. lstedenfor å høre hva Gud sa i evangeliet, søkte jeg etter følelser og vitnesbyrd i mitt indre. Derfor hadde jeg bare fred så lenge som jeg følte det godt. Korset i kristenlivetOg det gamle menneske lader han dø. Dertil bruger han især korset. Det ydre kors - menneskers modstand og forfølgelse. Gud har den nådige tanke også med den slags trængsel, som vi har lov til at bede os fri for, at den skal tjene os til gavn derved, at vi ribbes for alt og har Jesus alene tilbage. Korsord og opstanden2.Korsord af H.E.Nissen, "Jesus er opstanden" af Ludvig Hope, Påskehymne af Karl Marthinussen La ikke hjerte tynges av timelige bekymringer Når det er mørkest, da kommer dagen. Hans dag og time. Den dagen han skal kjennes ved sine. Den dagen skal Jesus vise seg herlig i sine hellige og underfull i alle som tror, sier Paulus (2 Tess 1,10). "Lad alle dine Veje sigte mod Målet”(Ord 4,26) Å ta krokveier, eller å ta en snarvei, betyr at en ikke går på den veien som en egentlig skal gå på. Det er utallige krokveier i våre liv som skyldes synden og dens makt
Mariæ bebudelses dag Intet spor er så velsignet en arv efter dig som bekendelsen af det lys, som er i Jesus - det lys, som er helt uden mørke, selv om der er så meget mørke i dig. Når Herrens Ånd vigerHan gør kun undere dér, hvor vi har nået bunden i vor egen dygtighed, hvor vi stiller os ved siden af de hjælpeløse tjenere ved det store bryllup i Kana i Galilæa. Om de troendes åndelige renhetHerren skjelner altså her mellom livets renhet (og sier om den at den stadig må fornyes) og den renhet som de hadde gjennom et bad som gjorde dem rene. Omvendelse og troDet, som gør dette folk til Guds folk, er først og fremmest det, at Guds ord i evangeliet får lov at lyde, skabe omvendelse, genfødelse og frelse i menneskers hjerter. Om "Pladsbytte" - livshistorieSangen om Plassbyttet er nok den av Anne Kristine Haahrs sanger som til nå er blitt best kjent. På gjennomreiseÅ være menneske er altså å være på livsreise: Vi er på veg mot evigheten. Det er derfor Gud har gitt oss Bibelen. Så vi skal ha et vegkart og kan få hjelp til å finne vegen til himmelen. På takknemlighetens benkJeg har aldri glemt disse ordene: Vandrar! Set deg ned og ver takksam! Og i dag vil jeg gjerne invitere deg hit til takknemlighetens benk – og til noen minutter med stille ettertanke: Har jeg noe å være takknemlig for i dag? Rikdommens farer Det viktigste for et menneske, rik eller fattig i denne verden, er å ta sin tilflukt til Jesus og leve i samfunnet med han. Dersom andre ting får førsteprioritet i vårt liv, fører det til avgudsdyrkelse og frafall fra Den treenige Gud. Sand åndelig fornyelse Sand åndelig fornyelse er således ensbetydende med at blive fornyet i både sorg over synden og i troen på og glæden over syndernes forladelse Seier gjennom lidelseDet er tider i livet hvor vi ikke ser, hvor vi ikke forstår, hvor alt er bare mørke og fortvilelse. Slik var det for disiplene før Jesus åpenbarte seg for dem igjen. Da er det godt å vite at vi vandrer i tro, ikke i beskuelse, SelvbedragHer må jeg have et personligt møde med Jesus i opgør og syndstilgivelse, renselse og frelsesvished. Andre kan bede for mig, bede sammen med mig i mit møde med Jesus, men alene og ene må jeg gå ind under den trange ports lave hvælving. Skriftene vitner om JesusJesu liv og død er intet annet enn oppfyllelsen av løftene i Skriften, og hans budskap dypest sett intet annet enn en utfoldelse og utleggelse av Skriftene. Syndenes forlatelse er en fullkommen forlatelseSyndenes forlatelse er helt fullkommen - den omfatter både vår arvesynd og den synd vi har gjort. Den gjelder både for tid og evighet. Syndernes forladelseIntet virker saa helbredende paa hele mit indre og ydre Liv som det at se min Synd og tro den tilgivet for Jesu Skyld. Taknemmelighedens plads i de troendes livDa, David ret ville opfordre sin sjæl til at love og prise Gud, sagde han derfor: ”Glem ikke -- Glem ikke alle hans velgerninger!" Tre typer menneskerDet er Kristus – livet i oss som er det avgjørende, og det liv kan vi ikke selv skape. Det er det Helligånden som gjør når vi i tro tar hans ord til oss og ”Skikker oss deretter” Underholdning eller kristen opbyggelseHvorfor går vi egentlig til et møde i missionshuset? Er det fordi, vi vil underholdes, eller er det fordi, vi har en bøn og et ønske om at få et sandt møde med Guds åbenbarede ord? (Asger Jensen)
ARTIKLER 2014 - Artiklerne som e-bog - (epub) - (På Ipad iBooks, i Windows f.eks EPUBReader)
ABELHvad råber Abels blod da? Det råber: ,,Straf ! Hævn! Gengældelse!“ Og det samme råber alt udgydt blod på jorden. Og hvad råber Jesu blod? Det råber: ,,Nåde“! Anstødsstenen - den store hemmelighedSpørgsmålet drejer sig nemlig om følgende: Er Gud en forsonet og nådig Gud mod alle syndere eller kun mod de fromme? Blev han forsonet gennem Kristi soningsdød, eller bliver han det ved vor omvendelse og tro? Bønnens kamp INej, bønnens første og afgørende kamp er kampen for at nå ind i ensomheden med Gud hver dag. Tabes slaget i længere tid her, så har fjenden vundet allerede i første omgang. De betroede talenterDet går galt for dem, som bare er optaget af at bevare deres egen kristendom! De åpne vinduerDe åpne vinduer er Guds løfter. Gjennom dem løftes ditt blikk og du ser mot det hjem Jesus har beredt for deg. Det du ser skaper en sang i ditt indre. Det er den himmelske lovsangen. Den grundlæggende modsætningMen farisæismen består efter urkristen opfattelse i, at man vil virkeliggøre det guddommelige med midler, som er skilt fra Gud, vil gøre Guds vilje uden at spørge efter Gud. Den hellige nådeOrdet om Guds hellighed gør altid den vaktes samvittighed urolig, holder ham i ånde og gør dette til det mest brændende spørgsmål: Hvorledes bliver jeg helliget af Gud? Den hellige åndPinse - Dette er høytiden som forteller at det kan bli vår også i et menneskeliv. For Den Hellige Ånd er kommet. Og dermed kan vinterkulden bli forvandlet til sommervarme. Den rige mand og Lazarus Det, vi skal bekymre os for, er, hvordan vi skal forlade denne verden. Det hele beror på, hvem jeg er, og hvordan jeg er, når jeg forlader denne verden. Fremfor alt: Hvordan er mit forhold til Gud, når jeg forlader verden? Den tro som eier Jesus Kristentroen er ikke en religiøs-poetisk drøm, men en levende kraft som fører oss mot et mål, og den som eier denne kraft, går mot livsens store mål: Jesus Kristus. Du ble trett, men ga ikke opp! Men Gud ledet Israel til Akors dal, og Jesus leder også sine dit, til korsfestelsen. Til tårenes dal, til sorgens dal. Der alt bryter sammen. En dag skal Gudsrigets skjulte herlighed åbenbaresVor Herre Jesus skal en dag komme igen for at dømme levende og døde. Da skal al løgn og alt hykleri blive afsløret. Da skal det være slut med al undertrykkelse, al uretfærdighed og al ondskab. En evig bygning er nådenNådebygningen står fast uanset mine kolde eller varme følelser og helt uafhængig af menneskers formåen og historiens gang. En kristens håbMålet for den kristnes løb er Himmelen ( Fil.3,20). Allerede i Guds evige tanker blev det mål sat for os. Det var i den evige udvælgelse i Kristus ( Ef.1,4).
Et knækket siv - (Thomas - en apostel)Kunne ikke også du netop nu finde en plads ved siden af Tomas. Så kan I sammen i et knæfald opleve, at Jesus på ny tager sig af dig. Et nyt møde med JesusDet nye møde med Gud giver nøjagtig det samme som det første: Syndernes forladelse, og dermed har du samfund med Gud. "Hvor syndernes forladelse er, der er liv og salighed." Fiender av Kristi korsMennesker søkte å gjøre det kristne budskap mer spiselig ved å nedtone korsets anstøt og skyve korsets budskap i bakgrunnen. Fornyelse i et besøgOg det var, da Jesus ved et køkkenbord i Emmaus brød brødet og delte ud af det, at de to disciple fik opladte øjne og genkendte ham. Lige efter hastede de tilbage til Jerusalem i nattens mulm og mørke. De havde et budskab. Fred og kraft - trøst og sejrKun ved hjælp af evangeliet kan du fatte, at du har løfte om fred med Gud ved den fred, han i sin nådes fredspagt stiftede på Golgata. FrelsesvisshetHva er da evangeliet? Det er noe Gud har gjort (Rom 8,2). Gud har lagt all din synd på Jesus! Og det ble skikkelig gjort! Intet ble glemt! Født av GudMen ikke alle som kommer med i en vekkelse, blir født av Gud. Det kan ha sine spesielle grunner som jeg ikke kan komme inn på her. Guds trøst i trengselstiderDenne verden er på vei mot Guds endelige dom. Deretter følger nyskapelse og oppstandelse for dem som har tatt imot Ordet om korset her i tiden! Gudsfrygtens hemmelighedBare som menneske kunne Jesus gå i vårt sted. Bære våre synder. Ja, ta ansvar for hele frelsesverket. Hele Guds råd til frelseTro er ikke krav om selvprestasjon og religiøs skikkethet. Tro er en gave som Gud av nåde skaper i en synders hjerte for Jesu skyld. Helligåndens-lys-over-Jesu gravDa så de ikke længere på disse ting med deres egne blinde øjne. Men de så det i lyset af det profetiske ord og med Helligåndens øjne. Og det var det rigtige syn på den sag. Herren serJesus har latt seg se til frelse på Golgata. ... Hvilken salig dag for menneskeslekten! Langfredag! Denne dagen gjaldt deg! Se og lev! Tro og lev! Herrens miskundhed er ikke til endeTil omvendelse og tro kalder han os - kalder enhver. Med dette kald skal vi få lov til at gå fra det gamle år og ind i det nye. Hvad ser du? Påskevers - "Ser du din Frelser.." .. m.m. Hvordan bliver jeg en sund og sand kristen?Gud har kun én slags børn her på jorden, det er sagen. Det er fattige syndere, som lever af nåde for Jesu skyld.
Hvordan finne fred med Gud? Jesu gjerninger er på én og samme tid både Guds gjerninger og våre gjerninger. Alt hva Jesus har gjort, har Gud gjort og alt hva Jesus har gjort, har også du og jeg gjort. I det var livKun i ham, som kaldes Ordet, og som i Begyndelsen skabte alt Liv, kun i ham er endnu den Dag i Dag det aandelige og evige Liv. I er jo kun en tåge,som..Skal du have fat i noget, der er fast og som holder, må det være noget uden for dig selv. Men ?ndes det? I sjælesorg hos Jesus og alligevel fortabt Han har indrettet sit liv efter Guds bud, men trods det er han i virkeligheden bundet af de to største synder, et menneske kan blive bundet af: kærlighed til penge og selvretfærdíghed. Jeg vidste, det var alvor Interview med Albert Nielsen - ”Hver dag åbnes nye døre for mig, og jeg oplever nye sider af Guds nåde og udrustning. Jesu komme til jordJesus er født for at vi ikke lenger skal behøve å frykte for lovens forbannelse og tvang. Og med hans fødsel er en himmelsk glede blitt syndige mennesker til del. Jesu Kristi himmelfart og genkomst forkynder os et levende håbLigesom Jesu Kristi opstandelse fra de døde er den afgørende ankergrund for vort håb som kristne, bekræfter og styrker Jesu Kristi himmelfart og genkomst på den yderste dag dette håb. Jesus Kristus - altid den sammeIntet ord kan egne sig bedre til at være de kristnes løsen eller feltråb end dette, at "Jesus Kristus er den samme i går og i dag, ja, til evig tid." Jesu velsignede henderDet siste synsinntrykket disiplene fikk av Jesus var hans hender som var løftet og gjennombordet. Jesus-Guds Ords og troens sigtepunktGuds tale vil altid kendes på, at den sigter på Kristus dels gennem lovens dømmende gerning, som gør os fattige for Gud i alt, dels gennem evangeliets beskrivelse af Jesu gerning for os, som gør os rige for Gud alene i ham. Jesus vil give dig fredSe ikke på din egen religiøsitet, dine egne åndelige oplevelser eller din egen indsats i tjenesten for Gud. Se ikke på noget af dette, om du vil fatte, hvad fred med Gud er. Du ?nder den her, hos ham. Jesus, vårt sonofferDine synder kan ikke fjerne Jesu blod. Det er omvendt: blodet fjerner synden. Jesu blod har seiret over all synd! Kristi rike er et troens rikeLa deg ikke bedra til å forsøke finne noe paradis her på jorden. Det er bare en innbilning om en kristen håper å finne en større glede i noe jordisk enn den han har i Gud. Lov og evangeliumEvangeliet taler om Guds nåde i Kristus, en uforskyldt nåde for alle syndere. Men evangeliet fritar ikke et menneske fra å bryte med synden. Lukas 24 - det åpne kapitlet- Det siste de elleve disipler så, var hans naglemerker. På grunn av det frelsesverk som disse naglene minnet om, skulle de få ha en åpen himmel over seg i den tiden som nå lå foran.
Løftet om Guds Sønns komme -Alt er skapt ved og til ham. Ingen ting er skjult for ham. Han er lyset som kom for å ta seg av dem som vandrer i mørket. Mens han talte til os på vejen og åbnede Skrifterne for os-Så kommer han dig til hjælp. Han gør det gennem Skrifterne. Måltid ved en sandstrand- Kom herhen og spis (vers 12). Er det ikke vidunderlige ord? Trætte og modløse medarbejder: - Der begynder Jesus, når han tager sig af os på ny. Han indbyder til noget, han har gjort færdigt. Når Herren styrkerSom dagen er, skal Herren styrke deg. Du skal få oppleve at freden som overgår all forstand, inntar hjertet og da frykter du ikke noe. Når Menneskesønnen kommer Kan det da være den ventende tro Jesus sikter til? Altså troen som regner med at Jesus vil komme og hente oss hjem til seg. Kan det muligens være troen på bønn som Jesus etterlyser når han kommer? Plass til Jesus I hjertene, hjemmene og samfunnet er det ofte lukket for ham. Bare de færreste har rom for Frelseren. Dette er situasjonen også i Norge. Derfor vil en ikke ha forkynnelse i barnehager, skoler og ikke engang når en skal markere høytider. Påskelammet- Og den, der vil beskyttes af blodet, må daglig rense den gamle surdej ud. Måtte Herren give os mod til det! Seier gjennom nederlagJesu disipler var grepet av motløshet. Jesus var blitt borte for dem, ikke bare i det ytre, men hans ord var også borte fra deres bevissthet. Skriften og troenKristus og Skriften hører uløselig sammen. Å kjenne Kristus uten Skriften, er umulig, og alle forsøk på å etablere kjennskap til Herren uten Skriften, fører til lite annet enn menneskebud og svermeri. Syndefallet og dets følgerDet som vi bør klargjøre for oss selv, det er å tenke gjennom de følger syndefallet fikk for den skapte kultur, og dermed også for musikken. La oss ikke glemme at vi mennesker bærer den gamle natur i oss, også etter at vi er blitt gjenfødte og kristne. Tro og gerningerDet er ikke de gode gerninger, der gør troen frelsende. Men den frelsende tro gør gode gerninger. Ubrugelig Den mest grundlæggende gerning, Herren gør, når han vil ind i vort liv, er derfor at gøre en ende på vor tro på os selv, på vor kristendom og på vor brugbarhed for Gud. Under åpen himmelDet var vekkelse i Jordandalen. Og det er i vekkelsestider slike spørsmål ofte blir reist: Hvordan få sin sak med Gud i orden? Hvordan finne en åpen himmel over sitt liv? Vekkelsen i NiniveEn sann vekkelse er ikke forkynnerens eller profetens verk, men utelukkende Herrens verk. Den Hellige Ånds overbevisende tale i samvittigheten må ha vært stor i Ninive da Jonas forkynte. Vær ikke selvkloge!Jo vist skal Jesu venner dømme mellem ret og uret, mellem lys og mørke. Det skal de, ellers svigter de deres pligt. Men hvad er da det gale? Svaret er ganske enkelt: Det gale er at være selvklog,.. Å kjenne JesusDu skulle ta deg tid til å bli godt kjent med Jesus. For det er ingen selvfølge at du er i hans følge som en av hans får.
ARTIKLER 2013 -  Artiklerne som e-bog - (epub) - (På Ipad iBooks, i Windows f.eks EPUBReader)
Den eneste rettferdighet som gjelder for Gud De som synes å være de frommeste og alvorligste kristne, kan gå evig fortapt, bare fordi ikke Jesus alene er blitt deres rettferdighet og fred. Den Hellige Ånd Ja, jeg har ofte en anelse om, at vor kristenslegt lever sit liv med Gud mere i den tænkte end i den virkelige verden.  Er han en levende virkelighet for os? Den Hellige Ånd og Åndens fyldeVil du bli fylt av Den Hellige Ånd, skal du fylle deg med Guds ord og leve etter det Den kristne menigheds hellighedHelligheden har vi altså alene i kraft af Guds Ord. Dette indebærer også, at der hvor der kommer vranglære ind i den kristne menighed, der ødelægges også menighedens hellighed Den kristne prædiken og HelligåndenIngen kan studere sig til åbenbaring. Den, som vil møde Gud, må ledes af Ånden til åbenbaring. Ingen kan ved nogen studeren præ­dike det ord Det andre korsSkal du vokse som kristen, må døden gjøre sin gjerning i deg. Det er noe i deg som må briste hvis dine bånd til Jesus skal forsterkes. Det evige liv - at kende GudDet er det evige liv at kjende Gud. Og har vi lært Gud at kjende i Jesus Kristus som vor Frelser, har vi ved Aanden faat hjertets oplatte øine, saa sættes vi ogsaa istand til at kjende Gud og forstaa ham, naar han møter os i det daglige liv. Det gjorde GudDet gjelder bare at vi ikke lar oss forvirre når vi kjenner at synden ennå lever og loven ennå truer og døden ennå angriper oss. Da gjelder det å huske på hva Kristus gjorde da han fordømte synden, løste oss fra lovens forbannelse og ved sin død gjorde døden uskadelig. Det stille møtetDen som møter Jesus, møter med det samme seg selv og må si som Peter: «Herre, du vet alt». En stor frelseBorte fra den levende Guds nærhed glider korset ud af cen­trum først i vore hjerter og dernæst i vore vidnesbyrd. Når det sker, har vi mistet saltets kraft og lysets klarhed i vor vidnetjene­ste. I hvor høj grad er dette allerede sket? En tale om lov og evangeliumAt de trengte Ham mot den skade som døden og synden hadde påført dem, forsto de ikke. Derfor må Den Hellige Ånd forklare at Han ikke bare er Davids, men også Guds Sønn, og det ble forklart etter Hans oppstandelse. Et liv i samsvar med kalletDet er tale om kallet fra Gud, kallet til å gå over fra mørke til lys ( 1 Pet 2,9), kallet til å gå over fra død til liv ( Ef 2,4-5), til å eie livet i Kristus. Bare den som har erfart dette, kan forstå hva det tales om i de neste versene. Eksamen ved en bådJo rigere, der øses ind, des dybere bøjes vi. En frugttung gren bøjes altid nedad. Forløsningen i Kristus JesusFor det er ingen forskjell, alle har syndet og står uten ære for Gud. Og de blir rettferdiggjort uforskyldt av hans nåde ved forløsningen i Kristus Jesus Falsk åndelighedDe tror, de er kristne, uden at være det, for de er forført at den nye religiøsitets mentalitet.
Forskel på at dømme og at bedømme Øivind Andersen: At dømme er at bruge Bibelen som målestok for andre, uden at Bibelen først har fået lov at dømme mig selv og føre mig ind i et ret forhold til Gud. Frelse i Jesu navn aleneFrelst er den, der har sine synders forladelse. Frelst er den, der ikke er under Guds vrede for sine synders og sin vantros skyld, men under Guds kærlighed og nåde. Guds evangeliums fjendeHan bekæmper Guds Ånd og Guds Ord ved at lade dem, han vil forføre tilbede ved alteret i Herrens Helligdom Guds godhed og strenghed Nogle ser kun Guds strenghed. De synes, Gud er så hård. De forstår ikke den måde, han styrer deres liv på. Livet er så fuldt af gåder. Guds nåde er nok Og da hjertet hørte denne røsten - den som ikke høres med ørene, men i Anden - da mistet alle andre røster sin lokkende og fortryllende røst. For den­ne røsten lokket oss til å tro, og fortryllet vår sjel til å elske vårt livs Gud. «Min nåde er deg nok». GUDS ROSE Juleevangeliet er budskapet om stallens fred. Men det er også budskapet om korsets død. Herren eller Ba'al?Men det er bare den sanne Gud som kan frelse. Vender man seg fra ham og til en avgud, da går man fortapt. Hvad er bibeltroskab? At tro er nemlig ikke det samme som at have kundskab eller en rigtig mening om Kristus og troens hele indhold. Det betyder derimod at stole på, forlade sig på, hænge fast ved og klynge sig til. Hvordan skal jeg finne Kristus?Glem ikke dette! Det er i evangeliet du møter din Frelser! Mottar du evangeliet, mottar du din Frelser. Håp også for den frafalneGå til Herren med det som trykker ditt hjerte, og tal ut med ham om hvordan du har vært og hvordan du er nå. Intet må komme i vejen for Guds ordHvorfor er der så mange, hvis kristendom bare be­står i deres virksomhed, ansvar og opgaver? Hvorfor er der så mange, som aldrig har andet at snakke om end forsømte opgaver, som endelig må løses? Jakobs Gud JEG GJØR DEG TIL ... Herrens skaperånd og formende hender har sin lyst i å danne og forme noe ut av det som intet er i seg selv. Jesu lære om skriften og hans forhold til Skriften Ved lesning av Skriften, ved gjentagelse og for­dypning går Skriften inn også i det underbevisste og ubevisste, inn i vesenets dypeste urgrunn og ut­fører sitt verk der Julens tegnSe hen til barnet som er født av jomfruen, så ser du din bror og din stedfortreder. Han er kommet for å gå helt inn i dine kår, bli deg selv lik i alle ting uten synd, og så ta på seg straffen for alle dine synder.
Kirken er Kristi legeme Men er du en tænksom kristen, saa vil du, naar du sæt­ter dig sulten til det dækkede bord, takke Gud ikke bare for maten, men ogsaa for sulten, som viser at dit legeme er sundt og normalt Kongesønnens bryllup Det spørgsmål, som kongen stiller i lignelsen: Hvordan er du kommen herind? Hvordan er det gået til, at du befin­der dig i den kristne forsamling og bekender dig som kris­ten? Kraften af hans opstandelse Nej, denne opstan­delseskraft må virke i vore liv under den korte van­dring på jorden. Herren ønsker og venter, at vore liv i efterfølgelse skal være præget af denne gennemtræn­gende og grænsesprængende kraft. Kun Jesus er stor Intet menneske er stort i en kristen menigheds midte. Det er alene Kristus. Ingen gerning – ingen mennesketjeneste er prist i en kristen forsamling, men alene hans. Lev i lyset! Å leve sitt liv i Guds lys fører til velsignelse. Det har betydning for vår egen og andres frelse, og for den tjeneste vi som kristne har fått i Guds rike. Liv for liv Jesus døde, og derfor står hans testamente urokkelig fast. Gled dere! Bring ham takksigelse!” Livets kilde - andagt
Hos ham er livets kilde, og i ham er livets kilde. Om året skal blive godt for os, afhænger ene og alene af vort forhold til Jesus.
Livets risiko
Det er ikke bare den verdslige verden, der skal blive overrasket ved Jesu komme. Også bekendende kristne vil kunne findes sovende den dag. »De blev alle døsige og faldt i søvn«
Maria Magdalene
De tog sig ikke tid ved graven. ... Peter så lidt mere end Johannes, nemlig det klæde, som var lagt over Jesu ansigt. Døde ting så de. Noget efterladt.
Min hjelp kommer fra Herren
La oss løfte våre blikk mot Herrens berg! Fra Sion har befrieren kommet, og han skal snart komme igjen. Mens vi venter, er det en «etterslått» som det haster med å høste inn.
Nådestolen og domstolen Men midt på denne livsslette, midt i denne herjede ætt, midt i maurtuen har Gud satt nådestolen og derfra roper han utover sletten til alle. Jeg vil komme sammen med deg her. Når en kristen dørNår en kristen dør, hvor går han da? Svar: Han går hjem til himmelen til Gud. Når du kommer i dit rigeDet ser du af det lille ord: når. Røveren siger ikke: hvis. Når er jeg en kristen? Kom i Jesu navn. Hvordan må du være for å komme? Det står det ikke noe om, for innbydelsen er sendt ut til alle som hører evangeliet. Innbydelsen ligger i selve budskapet, budskapet om Jesus Kristus! Når grenene beskjæres. Jeg mener synder som tar vekk utsikten til korset, så nådens sol ikke får lyse og varme. Jeg sikter altså ikke til de bevisste synder, for de skiller oss fra Gud, men de upåaktede. Når vi siger ”Om Gud vil..." Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det gode, det som behager ham, det fuldkomne.
Om at grave grøfterVores nulpunkt kan være Guds udgangspunkt. Vores krise kan være Guds mulighed. På avstandÅ følge Jesus på avstand, det vil si sånn litt på avstand, kan også la seg gjøre i dag. På Mose stolDet eneste virkningsfulde middel mod menneskefrygt hedder gudsfrygt Påskeord hos ZakariasDet var altså for deg og meg at Jesus led. Det var den eneste vei til frelse. Rike sendes bortForekomsten av åndelig rikdom synes i mye av nåtidens fromhetsdrakt å ha som forutsetning at mennesket framfor alt må skånes fra erfaring. Se hen til det ....Se hen til det som alt er gjort når du vil nåde finne. Sig Shibbolet!De kendte Jesus og satte deres lid til hans store frelse. Det gav tryghed, helt ind i døden. Det afgørende var ikke deres egne præstationer, men Jesu fuldførte frelsesværk. Det samme gælder i dag. SkindkjortlerVed Guds Lams død har Gud også sørget for vore klæder, som tager al skam bort og gør os til glade Guds børn. Igen og igen betoner Bibelen, at Jesu retfærdighed skal være vor klædedragt. Syndernes forladelseHerren elsker dig, ikke fordi du er elskværdig, men fordi han elsker syndere, og i Kristus har skaffet sig adgang til at ta syndere ind til sit hjerte. Det er i Kri­stus, ikke i dig selv, du eier Guds velbehag. Timen er kommetTider og timer har Gud skjult for oss. Men det er en time som ”Faderen har fastsatt av sin egen makt.” (Apg 1,7). Tre ved et bordTo af de tre går ad en ganske almindelig landevej mel­lem Jerusalem og Damaskus. Den tredje indhenter dem og følger med. Troen på afveje De falske forkyndere fremstod som lysets engle, men var Satans håndlangere. Hvor skræmmende! Troens gave Derfor ser vi – for at bruge det udtryk – at troen ikke på nogen måde er noget, som går ud fra mig, men noget, som fra Ordet går ind i mig. Troens vanskelige kunst Hvis en bare ser på noen av syndens utslag, men overser synden i hjertet, blir en aldri fortapt og blir derfor heller aldri frigjort og salig i Kristus,. Vinduer mod JerusalemHvis Daniel vendte sig mod det jordiske Jerusalem, når han bad, var hans hjerte og sind vendt mod det evige Jeru­salem.
ARTIKLER 2012 - Artiklerne som e-bog - (epub) - (På Ipad iBooks, i Windows f.eks EPUBReader)
Arbeid med frykt og beven på din frelseProblemet er at mange som bekjenner kristen tro, ikke har Kristi Ånd og derfor ikke oppdager at det er fienden som kommer. At stride troens gode strid"Thi for os står kampen ikke mod kød og blod, men mod myndigheder og magter, mod verdensherskerne i dette mørke, mod ondskabens åndemagter i himmelrummet." At tjene Gud i troenHvis de ikke lærer, at troen på Jesus er den eneste sande gudstjeneste, vil de ydre tjenester føre dem bort fra netop troens gudstjeneste. Da sa HerrenJere­mias skulle få oppleve at Herren ikke kaller den som er dyktig, men at han dyktiggjør den han kaller. Den fromme religiøsitet ..Hykleriet i den fromme religiøsitet viser sin frugt i vort liv ved sin overfladiskhed og ligegyldighed. Den nye sangenDen som bestemmer musikken i en menighet, styrer også langt på vei hvilken ånd som råder der. Den store forsoningsdagSe, han hænger på korset! Over dette kors står der skre­vet med ildskrift: "Den, som kommer til mig, vil jeg aldrig støde bort". Den store frelseGuds evige Søn blev menneske for at kunne lide og dø for os mennesker. Ved sin død har han forløst menneskeslægten fra synden og døden. Var det ikke nok, du højlovede Guds Søn, at du blev menneske? Den takknemlige regner med GudIngen som bekjenner sine synder som synd og tar sin tilflukt til Herren går fortapt. Den ældste sønDen ældste søn manglede glæden. Man skulle ellers synes, at han havde alle betingelser for at eje den. Hele faderens rigdom tilhørte ham. Det er fuldbragt-1Der findes ikke nogen synd, som Jesus ikke bar op på korset. Det er fuldbragt-2Afsnit 3,4,5 fra "Det er fuldbragt" - Reflektioner over Jesu syv korsord Det er fuldbragt-3Afsnit 6 og 7 fra "Det er fuldbragt" - Reflektioner over Jesu syv korsord Døsighed og søvnNår en menighed er blevet åndelig døsig, har det guddommelige ord mistet sin kraft. Det lyder nok – men kun som ord, ikke som kraft. Man hører det og hører det dog ikke. Dåpens paktVi blir værende i pakten gjennom en daglig omvendelse og tro,.. Dårer for Kristi skyldDet gjelder å gjøre terskelen så lav som mulig, ta bort anstøtet og dårskapen ved å være en kristen. Derfor tales det ikke om at porten er trang og veien smal. EfterårNaturen afklæder sig den gamle dragt og venter på at blive iført en ny. Til det kræves bl.a. lyset. Også mennesket må afklædes det gamle - og iføres noget nyt. En arv i himmelenGud holder også oss oppe, til den frelse som er ferdig til å bli åpenbart i den siste tid. En falden discipel i sjælesorg hos JesusPeter var ikke skikket til at være apostel, da han blev kaldet til det. Han blev skikket ved at følge Jesus. Jesus gør ham til det, han skal bruge ham til. En frelser er fødtHan er vår frelser alltid - også for dem som ikke får det til, men som hele livet igjennom må ha hjelp om igjen og om igjen. Også denne jule­helgen er han slik. En grund at stå på - en kurs at følgeTænk også på, at selve atmosfæren under mødet har uendelig meget at sige. Man skal vogte sig for at lægge op til en åndelig atmosfære, hvor Guds Ånd ikke kan virke, fordi hjerterne er blevet fyldt med tomhed. En stor glede for alt folket Men nå har det kommet en frelser, som er Messias, Herren. Han bar alle verdens synder opp på korset og tok den straffen som vi skulle ha tatt. Er musikken nøutral? Hvis den ledsagende musikk skaper en sinnstil­stand hos tilhørerne som blokerer for det evangeliske budskap i teksten, er det ikke bare bekymringsfullt, men alarmerende!
Et annet evangelium?Vranglærerne forvrenger innholdet i evangeliet så korsets budskap taper sin kraft. Farene for kristendommen i vårt folkOg der hvor synden blir unnskyldt, der er den ikke lenger syndig. Der stanser helliggjørelsen, og ordet om synd og nåde blir bare tomt prat. Forvirring - et tegn i tiden ”Og på jorden skal folkene bli grepet av angst og fortvilelse når hav og brenninger bruser” (Luk 21,25). Føregarden - samlingsplass og skiljeplass Føregarden skal tråkkast ned, den høyrer til verda og er under domen. Forkynnelsens dårskapSentrum i den kristne forkynnelsen skal være Ordet om korset. Det vil si budskapet om Jesu forløsergjerning på korset Fra nådestolen vil jeg tale med degHan sonet vår synd og betalte vår gjeld. Dette gjorde han på Golgata kors som er nådestolen hvor vi kan møte han. FredDerfor skal du ikke be om fred, men du skal be om Jesus. Du skal ikke søke freden. Du skal søke Jesus. FrelsesvisshetOg i samme øyeblikk som hjerets tillit til Jesus er skapt, er du kledt i Jesu rettferdighet! Grunnvollen og byggmesterenHverken død forstandstro eller åndelig opple­velsesvirvar holder hos Gud, og heller ikke forkynnelse som svikter korsets teologi. Gud har talt - Guds OrdAlt, hvad Gud giver til kende, giver han til kende gennem ordet. Alt, hvad Gud vil give og gøre med et menneske, giver og gør han alene gennem ordet. Uden ordet er alle mennesker afskåret fra Guds evige gaver. Gudsbilleder og gudebillederDér, i skikkelse af det slagtede lam, åbenbarer Gud sin uendelige hellighed og sin uendelige kærlighed. Guds folk på vandringNei, det eneste grunnlaget for kristenstanden er Jesu forsoning, Elsket av Gud for Jesu Kristi skyld som døde for oss og stod opp fra de døde for oss, slik er det en kristen er stillet. Guds hus..Og det er bedre å være få enn mange, når de mange ikke vil følge Guds ord. Guds nåde det er nok for migSang - Tak Jesus, tak for Golgata - Hellig fryktDe skjelver for ikke å bli bevart, er redde for ikke å nå fram. Dette er den hellige frykt. Og den hellige frykt slår seg for sitt eget bryst - ikke andres: Herren-er-god - andagtTroens sanne vesen er at ditt hjerte er rettet på Jesus. Han snakker du ut med både om det gode og det onde i livet ditt. Herrens arm åpenbartHerrens arm ble avdekket på en særlig måte da Jesus åpenbarte Gud for oss. Herrens vejeSkulle han, som før verden blev grundlagt har udvalgt os i sin enbårne søn til at stå hellige og uden fejl for hans ansigt i kærlighed, ikke tage sig af os, som Han ser det er bedst for os også i vort jordiske liv? Hva er kristendom?Men så møter vi Gud som en almektig Gud, en allesteds nærværende Gud, det betyr at Gud har makt over tid og rom. Hva er sann bibelsk vekkelse? Vekkelse er at synden blir alvorlig for et menneske, og det kommer i nød for sin sjel. Da begynner det å spørre etter en nådig Gud. - Vekkelse er også at Guds ord får makt over mennesker. Hva er vår nød? Verdsliggjøringen innen kristenheten, åndsfattigdommen, nøden, frafallet, skyldes ikke en ugudelig stat, men meg og deg! Det er ikke i første rekke staten, men men jeg, som trenger til omvendelse! Hvordan får jeg en nådig Gud? For den, som tror på Jesus, har en nådig Gud og bliver retfærdiggjort - uforskyldt - af nåde - ved forløsningen i Kristus Jesus! Hyrde eller leiesvenn? Man ærer de unge mer enn Gud, er mer opptatt av å bli godt likt og være på talefot med de unge enn å holde fram det Guds ord sier og ta et virkelig oppgjør med verdsligheten og umoralen som preger dagens ungdomskultur.
Hyrdekallet i kristen sang og musikk VIII Av dette kan vi lære at det er «nådegavene» - innen rammen av hyrdekallet - som skal lede forsamlingen i en rett og god orden når det gjelder sang og musikk. I ved joJa, jeg har hørt og læst, men er det nok at kende Bibelen - måske endda kunne det meste udenad? Immanuelstegnet Fredsfyrsten av Juda skal komme, om så alle folk på jorden samler seg for å gjøre ende på Juda. Det skal ikke lykkes! Jeg kan ikke troTroen er kun levende og frelsende, når den er rettet mod en levende Frelser. Det er troens genstand, der frelser. Når troen klyn­ger sig til Jesus, er troen en sand tro. Jeg løfter mine øjne til bjergeneOgså over de højeste bjerge hviler der en himmel. Herren er større end dine og mine vanskeligheder! Jesus advarer mot hyklerietFlere ganger advarer Jesus mot hykleriet. Det å hykle er å spille en rolle. Det er å bære en maske Jesus bestemmer vilkårene, ikke viMan kan vel sige, at de afviste ikke Jesus uden videre. Ikke åbent i hvert fald. De lod ham forstå, at de var villige til at tro på ham. Men vel at mærke på vilkår, som de selv ville bestemme. Jesus tok bolig iblant ossNår alt håp om frelse er ute, og alle menneskelige påfunn og anstrengelser er forgjeves, og Den Hellige Ånd får slippe til med sin opplysning og sin dragende makt, blir det en hjertesak å bli en kristen. Kan du undvære Jesus?Sang - Af graven han opstod - Klippen, der brastKom til Jesu kors! Der findes det evige livs vand! Kom mig i hu i dit rigeLa nå Den Hellige Ånd dra deg helt inn til korset. Vend deg bort fra din egen elendighet. Løft ditt blikk mot din korsfestede seierherre. KnustDa Jesus fikk tornekronen, viser det at Jesus hører til syndere, som er under forbannelse og som fortjener å dø. Det gjorde han for å bli vår frelser. Korsets evangeliumÉn ting har jeg å gjøre: Lytte til evangeliet, takke for det og hvile i det hver dag! Kristen sang og musikkGuds nærvær kan ikke måles etter hvor høyt volumet er, eller hvor mange hender som er løftet, men Guds nærvær er der hvor Den Hellige Ånd er. Kristustroens dyrebare gave Å komme ut av jegets onde sirkel er en forløsning. Krybben og korset Der er en uhyggelig Tyngdekraft, som hver Dag trækker vort indre Menneske nedad, stille, men sikkert og uimodstaaeligt. Der er kun een Kraft, som kan modvirke denne Tyngdekraft. Og det er Jesu dragende Kraft. Han drager os hver Dag. Lad os gå ind til BethlehemSådan er det også for dig. Når du finder Jesus i Ordet, kan du ikke lade være med at glæde og fryde dig over ham. Lammets blodDer er altså ikke noget, som du skal gøre. Jesus gjorde alt det, du skulle gøre for at blive frelst. Livets vejDenne livets vej finder jeg kun ved at høre og se. Jeg må lytte til den røst, der fortæller, hvor vejen går - og leder ad den - ja som selv er vejen - nemlig den sande hyrdes røst - og så følge i hyrdens fodspor. Lovsangen - en frukt av evangeliet Hvis ikke lovsangen skapes (fødes) ved at hjertet blir rettet mot Jesus og hans fullbragte frelse, er den bare en lovgjerning. Lyder det profetiske budskab i vor tid??Den profetiske forkyndelse er kort sagt skabende og fornyende, Denne forkyndelse har sin forankring i Ordet, og frembæres med en åndelig tyngde, som slår igennem. Løfternes trøstSelv i den åndelige ørken vil Gud lade kilder springe frem, så hans udvalgte folk altid kan få levende åndeligt vand at drikke. Men de hørte ikke - andagtBibelen vår advarer mot og avslører motløsheten. Den må ikke få ruinere vårt gudsliv. Den vender vårt blikk bort fra Herren, fra hans ord og hans nåde. Mikroskopisk troKobberslangen var tilgængelig for alle, men der var alligevel nogle, som døde. Sådan er det også med Jesus. Han er en soning for al synd, men alligevel vil der være mange, som kommer til at gå fortabt.
Musikkens virkningerMusikken påvirker oss direkte og på en mere umid­delbar måte enn ordene. Ny grunnholdning til kristen sang og musikk?Den moderne rytmiske musikk i dens forskjelligeva­rianter er ikke noe annet enn et resultat av Bibel-autoritetens oppløsning og en tiltagende sekularisering. Nåde og nød ved Jesu korsDen ene gikk fra korset til himmelen. Den andre gikk fra korset til helvetet. Nåden og gavenVed troen og den tilregnede rettferdighet gjenopprettes Gudsforholdet, både dets grunnlag (rettferdigheten) og vilkår (troen). Når Guds tempel ødelægges i vor tid”Hvis nogen ødelægger Guds tempel, skal Gud ødelægge ham. For Guds tempel er helligt, og det tempel er I”. Offerlammet – Jesus som lammet – sonofferet Jesu egentlige ærend på denne syndens jord var å ordne opp vår sak, vår synd, vår trass, vår konflikt, vår gjenstridighet innfor Gud. Og da jeg så ham Han er Herre over døden og over dødsriket. Han avgjør hvem som skal lukkes inn og ikke. OM DEN RETTE BRUK AV GUDS LOVMen lovens egentlige virkning og hensikt er jo å vekke, knuse og drive syndere til Kristus. For han er lovens ende til rettferdighet for hver den som tror ( Rom.10,4) Ordet skal aldrig miste sin kraft Men holder man det budskab tilbage, at Jesus døde for vores synder, så borttager man det, som er forkyndelsens kraft. Da bliver budskabet tomt og netop kraftesløst. Overbevist av Guds ordGuds Ord bærer Jesus i sitt fang, og Jesus kommer til deg når Ordet forkynnes. "Pladsbytte"samt: "Guds nåde det er nok for mig", "Måske" og "Kan du undvære Jesus?" "Pladsbytte" med noder Prekenens aktualitetOrdet ble kjød og tok bolig iblant oss. Jesus Kristus er Guds ord i Ordet, han er broen, bindeleddet mellom Gud og den falne mennekehet. Sangen og den åndelige situasjon Mye kaller seg «kristent» i dag, men det garanterer ab­solutt ingen ting! Jeg kan ikke se det annerledes enn at «kristen» popmusikk eller «kristen» moderne, rytmisk musikk rett og slett blir en selvmotsigelse. Se,vi går opp til Jerusalem !På dommens dag er det bare ett sikkert sted. Det er det eneste sted i verden, der Guds vrede allerede har rammet. Der har Guds ild rasert alt. Stedet er Golgata. SpindelvevMange ting i livet kan være viktige og gode i seg selv. Men de er livsfarlige når de blir erstatninger for de livsverdiene Gud rekker oss i sitt Ord. Stedfortræder og forsonerDet finnes ikke noe menneskelig sidestykke til stedfortredelsen i forsoningen. Troen, der fortabesFrafald er ikke kun, at mennesker opgiver kristendommen. Det almindeligste frafald i NT skyldes forførelse - altså: Forført kristentro som er rettet mod et "anderledes evangelium", "en anden Kristus", og som har "en anden ånd" Vejen frem Afsnit fra "Når ondt bliver godt" i Nyt Livs blad 2012 nr.1 Verdens religiøse, gudshadende åndsmagtDød er mange kristnes tillid til Skriften. I stedet er vakt en vældig interesse for den teologi, som slår Ordet ihjel. VækkelseslinienOg her må du ikke nøjes med at være taler! Bed om, at du må være forkynder! En taler orienterer. En forkynder tilsiger og giver. Åndens innseglEller svarte ikke min vekkelse og omvendelse til Rikets grunnlov lagt ned i Den hellige skrift?
ARTIKLER 2011
Alt i KristusDu skal ikke søke troen, men du skal søke Jesus. Du skal ikke søke frelsesvisshet, men du skal søke Jesus. Alt for mange søker virkningen i samfunnet med Jesus, istedenfor å søke ham selv. Alle mine kilder er i digAlle mine kilder har jeg i Jesus - det betyder, at alt hvad jeg behøver, findes i Ordet - det må jeg øse af - og det er en kilde, der aldrig tørrer ud. BrugbarhedGlæden over, at vore navne står skrevet der, grunder sig ikke på os eller på, at Gud har brugt os. Den grunder sig ene og alene på Jesu blod, på hans soning for vore synder og den retfærdighed, han har skænket og givet os i sig selv. Bundet av ÅndenDisse vakttårn river vi ned i dag. For veien må utvides, gjøres bred og vid for vel­ferdsstatens lysende, ruvende vogn. Den larmer i dag med all sin glimmer tvers gjennom vingården. Den Hellige ÅndNår det gjelder om du har Ånden eller ikke, er altså det avgjørende spørsmålet: Hører du Jesus til? Er du født på nytt og dermed et Guds barn? Det er Den Hellige Ånds gjerning! .. Men graver du i Ordet, som du hører og leser, så åpner Ånden dine ører og salver dine øyne. Den Hellige Ånds gjerning i den troendeÅnden herliggjør altså ikke seg selv. Hans viktigste oppgave er å herliggjøre Jesus for den som er blitt en kristen. Den kristne etik . . .Menneskene vandrer omkring i mørket og har i sig selv. ingen mulighed for at finde det guddomme­lige lys. Den rettferdige Lots plageSkriften kaller de kristne for ”gjester og fremmede”. Mange er dessverre fremmede for det. De tilpasser seg lett både det sodomittiske levnet og det moderniserte gudstjenestelivet ..... En kristen og syndenSynden har noe forlokkende ved seg og den synes å tilføre mennesket noe, både av glede og tilfredsstillelse. Elias på HorebInden man rigtig kan høre den sagte susen fra korset - Guds bevægende kærlighed til syn­dere _ må man knuses. Er du med oss eller våre fiender?I den åndelige kamp er det dypest sett Gud selv som kjemper for oss. Fang de små reveneSynden har en forferdelig makt til å bedra. Den som begynner å degge for en skjødesynd – som kan være ganske liten i menneskers øyne, kommer snart til å ha flere skjødesynder. Fem kalde vannstrømmerHar vi det så godt på alle måter at vi glemmer at vi bare er gjester på denne jord, men at vårt rette hjem er i himmelen? Er det menneskefrykt som preger oss og ikke Gudsfrykt? Foldede hænderI de foldede hendene møtes verdens viktigste bønn med verdens sterkeste løfte! I dette møtet kan en fortapt synder bli frelst. ForgårdskristnePersonlig er jeg overbevist om at djevelen i denne åndelige midnattstid innhøster spesielt store suksesser, dels gjennom falsk lære inne i forsamlingene når korsets anstøt tas bort og lovens ord blir så utslettet at det dysser i søvn i stedet for å vekke. For Guds vrede åbenbares...De byttet bort Guds sannhet mot løgnen og æret og dyrket skapningen framfor Skaperen, han som er lovprist i evighet. Amen. Forkyndelsens opgaveDer er uhyre megen religiøs og åndelig tale i dag i både kirke og missionshus og mand og mand imellem, som aldeles ikke er evangelium. Forsoningen er vundetSoningen er noget, der sker uden om os. Jesu sonende tjeneste sker for Gud. Og den vedrører vores mellemværen­de, nemlig vores synder. Soning betyder, at Gud »tildækker,« »borttager,« »bortvis­ker« menneskers synd. Forsoningen i brennpunktetEn sann forkynnelse av korset kjenner vi på at det blir forkynt at både Guds domsvilje og frelsesvilje konsentrerer seg om korset. Fortolkning av SkriftenEn «tildekning» av Skriften kan vi også oppleve på en falsk måte gjennom de mange «svermerbevegelser». FrafaldstiderI frafaldstider udviskes skellet mellem de troende og verden, og mange kristne begynder at tænke, at de bør gå verden i møde. Fra døden til livetDu befinder dig i fare for, at du aldrig kommer til Livet, at du går død igennem verden og til sidst bliver forkastet som død! Fra ulydighet til vekkelseDet er mange i dag som ikke bryr seg så mye om hva Guds ord sier, men de vil være med i Guds rikes arbeid likevel. Gjelder Guds nåde "selvfølgelig"?Vi er alle Adams etterkommere, født utenfor Paradiset. Derfor må vi fødes på ny, ovenfra, fra himmelen, for å kunne se Guds rike Grunnvollen og byggmesterenAlle forsøk på verdsliggjøring av Kristi menig­het er under Guds vredesdom
Gud - er barnet som ligger i krybbenDette er julens evangelium, at Jesus ble menneske, til vår frelse. Gud er al trøsts GudMidt i en tid hvor det sættes spørgsmålstegn ved mangt og meget, er det en glæde at få lov at opleve, at Ordet fra Gud i vor Bibel netop er til at stole på Guds ord er altid aktueltTiderne skifter, det kan være sandt nok. Men Guds ord står fast. Det, som var synd for hundrede år siden, er synd også i dag. Den, som lever åbent i synd, er ingen kristen. Guds ord - Loven og Evangeliet (Loven)Vi vil se, at al antikristelig »kristendom« ikke forkynder loven og evangeliet, som Gud gør det i sit ord, men altid i virkeligheden er falsk lovforkyndel­se. Guds ord - Loven og Evangeliet (Evangeliet)Evangelium er det kun hos Gud, når der tales om hans Søn - også hvor det er den strenghed, som følger med evan­geliet, som forkyndes. Gå til Bethlehem og se !Det er ikke meningen at vi skal stå på lang avstand – stå som tilskuere til alt dette – men vi skulle gjøre som hyrdene. Går udøpte barn fortapt? Da Israels barn gikk gjennom Rødehavet, da var det også mange småbarn med. Noen av dem var så små at de ble båre i mors liv. Men de ble reddet alle sammen, Farao fikk ikke tatt dem. Far og Mor bar dem over. Han opplot ikke sin munn Gud vil gi hvert eneste menneske Jesus, som alene kan tilfredsstille oss ulykkelige mennesker i vår nød. Han som elsker oss og løste oss fra våre synderDet er stort å tenke på at Jesus Kristus, det troverdige vitne, den førstefødte av de døde og herskeren over kongene på jorden, elsker oss som har tatt vår tilflukt til han. Har du travlt?Vi må huske, hvad der står på et ophæng, der i hvert fald tidligere var i mange kristne hjem: “Det er Himlen, det gælder”. Har jeg brug for tilgivelse?Der er blevet talt så meget om Guds kærlighed, at vi helt har glemt, at Gud - sådan står der i Bibelen - er en hellig Gud! Når jeg pludselig opdager, at Gud er skrækindjagende, så bliver jeg vækket af mit liv i synden. HellighedNår dette føres ud i virkeligheden i folkekirken, erstattes de helliges samfund, men »de hyggeliges samfund«. Herrens vilje skulle ha fremgang ved hans håndSkulle Herrens vilje få framgang, måtte Guds Sønn komme til verden å oppfylle den. Hvad er Guds mål med digMan skal intet som helst gøre for at blive frelst, tværtimod, forsøger man på det, står man kun i vejen for Gud. Hvad skete der ved GolgataHer gælder det: enten ejer vi hele Kristi retfærdighed i tro, eller også står vi uden for det hele i vantro Hvilens vandeDet alvorligste var dog nok, at man ikke bemærkede, hvor oprørt havet var. Menigheden led skibbrud. Hvilken dag !Vel slipper vi ikke for mørke - men bag mørket er lyset. Tænk hvilken dag, når vi ikke mere skal opleve mørke - eller mørkets gerninger. Hvor er kraften?Den kristenhet som har lagt korset bak seg tappes for kraft Hvor skal min hjelp komme fra?Vi skal også få løfte blikket mot alle de løfter som Herren har gitt oss i Bibelen. Hvorfor Jesus taler i lignelserLignelsen om såmannen har det budskap til alle som kan tro av seg selv, være fromme av seg selv og tro på Gud av seg selv, at de aldeles ikke er kristne! Hyrdekallet-1 Jo mere lik en åndsbevegelse er det ekte evangelium uten å være det, jo farligere er den. Hyrdekallet-2 Hyrdene skal røgte hjorden, Hyrdekallet i en uklar åndssituasion, Hjorden må lytte etter røsten av den gode hyrde Hyrdekallet-3 "I læren kan jeg ikke ettergi noe, med livet kan jeg ha grenseløs overbærenhet. Kjæligheten tåler alt, men læren må bevares uten avslag. Hyrdekallet-4 I sangens og musikkens verden vil lyden av den ekte klang og den byggende sang være med å herliggjøre Jesus Kristus og det evangeliske budskap.
Hyrdekallet 1-4 som PDF Hjorden må lytte etter røsten av den gode hyrde. Ingen trøstede - Præd.4,1 Men ind i denne verdens barske virkelighed lyder alligevel nu en anden røst. Det er Guds søn, som siger: "Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile" I troens rike Du som leser dette, er du inne i prøvens ildovn akkurat nå? La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud, og tro på Hans Sønn Jesus Kristus fra Nasaret. Jeg har funnet lovboken i Herrens husDet går altså an at Guds ord blir borte fra åndelig virksomhet, for­kynnelse og veiledning, og erstattet av noe annet. Til sine tider kan det endog koste noe ekstra å søke råd i Guds ord "Jesus er verdens eneste håb om frelse"Den dag er en eneste ting afgørende for enhver, som lever eller har levet på jorden: vil Jesus kendes ved dette menneske? Jesus løste oss fra våre synderEr dette kjent for deg og føler du at din kristendom er mislykket og håpløs? Vend deg til Jesus ved å lese og høre Guds ord. Jeg tørsterDet vand, Jesus giver, skal tilmed blive en kilde, som vælder med vand til evigt liv i hver eneste, der drikker. Jesus og korset - andagt"En ferdig kristen er ferdig med å være kristen" Jesus vår rikdomDet som gjør et menneske til en kristen er ikke hva vi skal gjøre, det er derimot evangeliet om hva Gud har gjort for å frelse oss. Kristi brevDette er dagens utfordring: La Kristi brev bli kjent og lest av alle mennesker! Lammets sang - lovsangBare den som er født på ny kan fryde seg i Lammets sang. Lever du som dem i Efesus?Lever du i samfunn med Jesus? Der du er en synder i deg selv, men lever i hans nåde? Eller lever du som dem i Efesus, med ditt flotte og fromme kristenliv, men har forlatt din første kjærlighet? Lovsangen ved RødehavetLovsang kan ikke produseres av mennesker. Den kommer ikke i stand ved å rigge til lovsangskvelder. MessiasprofetierneMen vær ganske trygg: Også her vil det gå som Gud har sagt. Vi vet at han kommer, men bare ikke når det skjer… MetoderNår det gjelder de midler som skal benyttes for å fremme Guds rike, er det av helt avgjørende betydning å merke seg hva Guds Ord sier om dette. Vi kan ikke velge det som vi finner for­målstjenlig. Mit hjertes største glæde Og når den tid så kommer, som Gud alene ved, da bli’r det evig sommer hos ham i evighed. Da skal vi Jesus ligne, og se ham som han er. Tak, Gud, du vil velsigne de dage vi er her. Mot måletDe hadde sluttet seg til menigheten, men de var likevel fiender av Kristi kors. Navnet over alle navne er JesusJesus Kristus er den eneste personen som kan åpne himmelen for en synder. Nogle ord om hindringer for bønhørelseNår nogen lukker ørerne for belæring, vækker endog hans bøn afsky. Når julens glædelige budskab afvises De vidste blot ikke, at det efterhånden var kommet dertil, at Jesus var udenfor. Når kristenheten ferdes uten Gudsfrykt Litt etter litt har saltet mer og mer mistet sin kraft. Dessverre gjelder dette også strømninger i de bibel- og bekjennelsesbevegelser som etter hvert har blitt som "stumme hunder" ( Es.56,10 ) Når menneskesønnen kommer - ANDAGT Men en dag kommer Jesus igen, og så kommer han også som Menneskesønnen. Om å vokte Guds hjordOg et sant Guds barn skal ikke lytte til en "hyrde­røst" som ikke holder seg til Guds ord.
Ord for at leve - men dog død?Vi står i fare for at blive mere optaget af opgaver og arrangementer end af ORDET OM JESUS OG FRELSEN I HAM. Ordet ble kjødEnten bor Jesus ved troen i ditt hjerte, og da mangler du ingen ting, eller han står utenfor og banker på din hjertedør, og da mangler du alt! Pinse på ny! Ikke bare de store syndefall kan gjøre slutt på pinse. Også de små revene i vingården. De mange uoppgjorte synder har flyttet pinse ut av mangt et og hjerte. På min vaktpost Vi er helt avhengige av Den Hellige Ånd om vårt vitnesbyrd skal nå våre tilhørere til omvendelse, frelse og oppbyggelse. Derfor - bort med all åndelig innbilskhet. Jesus skal ha æren for det vi får gjøre for ham. Rettferdiggjort ved troUnderet er at nåden aldri blir oppbrukt. Så stor og ufattelig er Guds rikdom. Sardes eller Filadelfia?Nu brugte de stadig ordet i det ydre. Men deres hjerteforhold var ble­vet et andet. Ingen årvågenhed. Ingen fastholden. Satans listige angrepVår motstander, djevelen, kommer også som en lysets engel. Han lokker deg til synd – med utsikt til god fortjeneste eller et godt liv i frihet og nytelse. Da mister du smaken på himmelen og de helliges samfunn. Se det Guds lam. Når vi skal lære at tro, da må vi lære at se bort fra os selv og se hen på korset, se hen på Jesus! Skriftens klarhed Og trods deres omgang med Skriften og flit­tige brug af Skriften kunne Jesus sige Matt.22,29: »I farer vild, fordi I hverken kender Skrifterne eller Guds kraft«. Tag imod Jesus At tage imod Jesus er det samme som at tage imod Ordet om Jesus. Dit forhold til Jesus er det samme som det forhold, du har til budskabet om ham. Tanker i forbindelse med påskesalmer Jeg takker deg av hjerte, fra dypet av min sjel: Min frelser, for din smerte, du ville meg så vel! Tjenestedelingen mellem kvinde og mand - i hjem og menighed Seminar på Nyt Livs Bibellejr 2011 i Fjellerup - findes også som lydfil på Nyt Livs hjemmeside(http://www.nytliv.dk/?Bibellejr_2011) To huse Enten er der et helvede der skal undflys, eller også er der ikke. Hvis ikke, falder hele Jesu troværdighed til jorden, for han taler dobbelt så ofte om helvede som om himlen. Tornen i kjødet Kommer du bort fra stillheten, den stille tilegnelsen av Guds ord er, da mister du snart troens liv. Nåden kan ikke lagres. Den er ferskvare. Troens tålmod Troens tålmod er forankret i Guds ord. Den har ikke det synlige for øye, men det usynlige. Der er Guds ords orientert. Vedholdende i bønnen Bønn er både hvile og kamp. I begge situasjoner er det viktig å holde ved i bønnen. Verdens barnelærdom eller Kristi visdom Det er fordi det er et annet evangelium. Kristi evangelium derimot har et helt annet kjenne­tegn. Der er det bare Kristus som er i sentrum – nå og i all evighet. La oss holde fast ved det. Verdens forfører Dyret, som synes i stand til at samle verden, men som prædikede en anden Kristus end Guds evan­gelium Verdensmisjonen og Jesu Kristi gjenkomst Nå er det egentlig ikke vi som skal drive misjon, men det er Ordet om Jesus som skal settes i omløp Vi vet... Andagt Denne verdens fyrste har et slikt grep over mennesket, at ingen kan ved egen kraft fri seg fra syndens makt Vor tids gudsforståelse På en mærkelig måde er Gud blevet kammeratlig. Han er blevet vor ligemand. Vi har skabt ham i vort billede, for vi er i centrum, og Gud er blevet vor 'stik-i-rend-dreng'! Å. la aldri noensinne korsets tre meg gå av minne Naglet til et kors på jorden hænger under Lovens torden Himlens Herre og Guds Søn. Åndelig søvn Hvordan viser søvnagtighed sig? Det kan være på mange måder. Hungeren efter Guds Ord bliver mindre. Den som sover kender ikke til sult. Åndelige ledere De gode og rette hyrder går med det budskab, Jesus har givet dem. De har fået et budskab fra ham, og det er det, de skal forkynde.
ARTIKLER 2010
Alle andre religioner er løgn Al anden tro hører under kategorien ”religion”, og er under Guds vrede. Og jo, jeg kan godt selv fornemme, hvordan det må lyde for den, der tror noget andet. Men, det gør det ikke mindre sandt. Arbeid ikke for den mat, som forgår Det er åndsmakt i musikken. Og den virker så meget sterkere, fordi den virker i det ukontrollerte område av vårt sjeleliv. At vandre med Gud Vi må komme til Jesus med alt. Han må lede vore skridt og hjælpe os på pilgrimsrejsen, som ofte kan være streng og svær Bare en veg Alle veger fører til Gud. Alle mennesker skal en dag stå ansikt til ansikt med Gud og avlegge regnskap for sine liv. Noen vil oppleve himmelen denne dagen. Andre blir stående utenfor. Noen blir frelst. Andre går fortapt. Be i Jesu navn Be at Herrens vilje må skje, og at han sender ei bøne- og samvitsvekking mellom oss Behov for bønn Kristendommen blir heller ikke automatisk bevart i neste slektsledd. Hver generasjon må så å si kristnes på nytt. Bibelen må være vår rettesnor Det blir sagt at musikk er en nøytral sak, men det finnes ond musikk som har sitt opphav i mørke krefter i avgrunnen og appellerer til det dårligste i vår natur. Det har ikke noe å gjøre i Guds forsamling. Bileams lære En av de farligste farene som en kristen møter i endetiden er Bileams lære. Det er en person som jeg tror vi ikke tenker så mye på, selv om Bibelen omtaler han omkring 60 ganger. Borte er borte - andagt ....men naar disse var borte, saa var Lyset ogsaa borte, og Partiaand og falske Lærere er snart fulgt efter Brudejomfruerne Ennå i dag er det nådens dag. La så oss som vet at vår Frelser lever, holde øynene åpne! La oss kjøpe øyesalve så vi kan se! Det er sannelig ikke så liketil å holde sine øyne åpne i denne, det 20de århundres kvalme luft. Bønnens plads i evangelisationen Hvad er vores mest påtrængende behov i missionsarbejdet? Er det at finde gode og effektive strategier, som vi for alvor kan tro på? Er det ikke snarere det modsatte? Bønnens vanskeligheder Gud skal klare bønhørelsen og opfyldelsen alene. Han behøver ingen hjælp af os til det. Dans på bedehus Jo mer åndsfattig det blir i våre samlinger, jo mer fylles de opp med andre ting og forkynnelsen fortrenges. Forkynnelsen vannes også ut, og synd og nåde blir mer perifert. De ti jomfruer Det er ikke nok at være med i al mulig kristelig aktivitet. Det er netop denne kristelige aktivitet, der luller så mange ind i ån­delig søvn. De tre kors Jeg ser, mit Skylde-Brev Til Korset naglet blev, Og i din Grav i Haven, Der er min Synd begraven Til evig Skjul og Gjemme, Hvi vil jeg mig da gremme? Den gode del Frelst for at tjene! - det er blevet lidt af et slag­ord i vor tid. Men det er det modsatte af det rig­tige! Vi er ikke frelst for at tjene, men vi tjener, fordi vi er frelst. Den nye tid Ved å være fylt av Guds Ord blir vi som tror på Jesus også fylt av Guds Ånd. På den måten og bare slik blir vi satt i stand til å dømme om forskjellige åndelige spørsmål i vår tid, og til å prøve åndene om de er av Gud eller ikke. Den nødvendige gudsfrykt I menigheten føres mange bort fra sin oppriktige troskap mot Kristus. Det vokser fram en motstand mot sannheten,... Den profetiske forkyndelse i Det nye Testamente Peters pinsetale var ikke en tale om Ånden, men et vidnesbyrd fra Skriften om Jesus Kristus. Den "rummelige" kirke Korset, dvs. at der er lidelse og motstand for evangeliets skyld, blir avskydd. Kirkene unnviker derfor enhver oppfatning som er upopulær i den offentlige opinion, og følger i stedet med strømmen. "Den store vekkelsen" Hvordan det nå enn er med disse ting, kan vi slå fast at all tale om "den store endetidsvekkelsen" mer er uttrykk for overspente drømmer og en type "profetisk" entusiasme som det er all grunn til å være skeptisk til. Det er søvnens tid blant kristne i dag. .. Mange av de kristne ser ikke noe galt i dette, for den som sover vet ikke hva som foregår omkring han. Du har gjort dit ord stort - andagt Det er vidunderligt, når Herren gør sit ord stort. Det må være vor stadige bøn, at det må ske. Dækket i alt - villig til alt. Man gør nemlig Guds ord til intet ved at tage brodden ud af loven og evangeliet. Ekte eller falsk De sanne forkynnerne snakker sant og rett om Jesus, og vil ha menneskene til å følge han Ekteskapet i Guds Ords lys En annen sak har jeg merket meg. Med de falske profetene fulgte musikklag som hadde larmende sanger som det heter der, og det står hos profeten Amos at Herren sier: ”Jeg hater eders larmende sanger”. Jeg undres på om dette har noe å si oss i dag, eller hva tror du? En alternativ vei i kristen sang og musikk Vi er ikke kalt til å følge tidsånden, men til å tro på Jesus, følge ham og høre på hans røst. En gråtende profet. En viktig del av frafallet er feil forkynnelse og gal sjelesorg. Her sier profeten: De leger mitt folks skade på lettferdig vis, idet de sier: Fred, fred! Og det er ingen fred.
En salme for fastetiden. Når meg min synd vil krenke, o dyre Frelser min, da la meg vel betenke ditt kors og nåden din, at du min syndeskyld og ve har båret da du døde for meg på korsets tre! Et fornyet kald Jeg har brug for netop din tjeneste. Lutret gennem storm, jordskælv og ild og fyldt med Herrens trøst gennem lyden af en stille susen stod Elias frimodigt op. Herren havde selv vist ham vejen. Falske lærere - andagt Hvis Satan ikke havde religiøse mennesker med en høj mo­ral i sin tjeneste, kom han ikke langt, men der er en vrimmel af disse falske lærere. Faren ved ikke at kunne skelne Der er mange situationer hvor det er vigtigt at kristne ud­holdende vidner og tålmodigt sår Guds sandhed. Høsten kom­mer når tiden er inde, medmindre vi forinden giver op af fej­hed eller dovenskab. For Herrens ansigt At vandre for Guds ansigt er at vandre i lyset. Et barn af Gud er afsløret ­og ønsker at være det. Sandheden regerer i hans liv. Forsoningen »På den måde skaffer præsten dem soning, så de får tilgivelse« (3 Mos 4,20). Læg mærke til sætningen! Dette udtryk gentages gang på gang. Synderen er passiv, det er præsten, vor ypperstepræst, der er den aktive. Forsoningen og dens plass i forkynnelsen Forkynnerens uavlatelige nød må være å få tydelig­gjort «ordet om korset» Frelst af nåde - ved tro alene - uden gerninger Nej, troen har kun en genstand, og det er Jesus. Men før et menneske kan komme til at få troen på Jesus, må Gud nedbryde troen på os selv i os. Fremmed ild. I 3 Mos 10 møter vi en alvorlig advarsel mot å innføre egne påfunn i tjenesten for Gud. Kapitlet handler bl.a. om konsekvensen av fremmed ild og falsk tilbedelse. Fremmede lærdomme . Bliv ved det gamle evangelium. Det er det eneste, som kan frelse fra synd, død og dom. Frygt ikke - andagt Din nød og dine store vanskeligheder forstår du ikke til bunds, men Herren har det fulde overblik. Gi akt på basunens lyd! Vi har hatt noen slike vektere i folket vårt også. Men folket på Jeremias’ tid ville ikke høre på sine vektere, like lite som folket i vår tid vil høre på sine. Guds hellige her på jorden Og sådan skal de kristne altså være jordens salt! De skal være kristne - ikke bare for sig selv, men for de an­dre. Guds ledelse Hernede ser vi ofte kun vrangen af Guds ledelse i vore liv, men når vi kommer hjem, da skal vi se, at der var det fineste mønster i Guds ledelse med os. Guds Ord Og når troen på ordets virkekraft forsvinder, må mennesket træde til for at hjælpe Gud, for at »noget skal ske«. Guds Ord kom - andagt Det er ikke forkynderen, der skal bruge ordet, men ordet, der skal bruge forkynderen. Guds sande nåde I nådens rige skal du ikke bære følgerne af dine handlinger. Det har en anden gjort i dit sted. Af nåde får du lov til at bære følgerne af det, som han har gjort. Det er i sandhed en let byrde! Guds Sønn steg ned På Golgata avvæpnet Jesus maktene og myndighetene, og dermed overvant han Djevelen og hans åndehær (se Kol 2, 15). Forsoningen på Golgata gjelder alle mennesker, men bare de som tar imot den, får del i den. Gå bort fra mig - andagt Porten er ikke snæver, fordi der er snævert hos Jesus, men fordi vi ikke får synden og vor gamle natur med ind i Him­melen. Han åbnede skrifterne De opplevde at dekket ble tatt bort fra deres øyne ved Kristus, og da fikk de «skue underfulle ting i Guds lov». Han gør alting nyt Lad os glæde os til Jesu genkomst. Han har ikke glemt os. Snart skal han komme og gøre alting nyt. Han kom, Han lot seg se, Han seiret Han kom i julenattens mørke. Han kom for Guds æres skyld, for vårt syndeforderv, og for vår salighets skyld. Hans navn er Guds Ord Skal du vokse i kendskabet til Jesus, må du vokse i erkendelsen af Guds ord. Hellig sorg Jo, den hellige sorg, den guddommelige bedrø­velse driver oss inn til Gud - inn til tronens fot - inn i lyset - inn til nådestolen. Den skaper bønneropet - Hvorfor finner du ikke fred? Og det verste av alt er at de får medhold og falsk trøst fra mange prekestoler,.. Hør Ordet Det lyder så passivt bare at høre, men at høre rigtigt er i virkeligheden noget af det mest aktive et menneske kan foretage sig. I er jordens salt - andagt Du er salt og lys, simpelthen fordi du tilhører Jesus. Indenfor eller udenfor Også i dag sker det at kristne søger at varme sig sammen med dem udenfor - dem, der varmer sig ved en menneskeskabt ild ... Jeg er hos Gud i nåde Jeg er hos Gud i nåde. - Hva skader verden meg om den en stund får råde og stenger meg min vei? Jesus kom og kommer igjen Og det onde vil skje. I forbindelse med Jesu andre komme til verden, lærer Bibelen oss at det onde vil tilta i styrke. Vi som tror på Jesus Kristus skal ikke la oss skremme av dette.
Kapernaum - en ruin til advarsel I det øyeblikk vi tror og tenker om oss selv at vi har sannheten, hos oss er det rett, hos oss er det slik det skal være, for vi er jo positive til Jesus, da er virkelig mørket stort. Kirkens enhed og kirkens grænser Den ydre kirke bliver en falsk kirke, en løgnekirke, dersom nå­demiddelforvaltningen ikke stemmer overens med det, vi lærer i bekendelsen. Hermed har vi fat i noget af det centrale i vor tids problem. Klimakamp eller sjelenes frelse? Menneskehetens største problem i dag er slettes ikke klimaproblemene, selv om de er alvorlige nok. Menneskehetens største problem er synden som leder inn under Guds vrede og dom. Kongen - Menneskesønnen Ligesom en enkelts fald blev til for­dømmelse for alle mennesker, sådan er en enkelts retfærdige ger­ning også blevet til retfærdighed og liv for alle mennesker. Kristen sang og musik ..den kristne sang og musikk kommer til å få et noe mer show-preget og underholdningspreget sikte,.. Kristi trell - virkelig fri! Ja, Guds ord sier at Guds fred bevarer våre hjerter og tanker i Kristus Jesus. Kristne arbeidsmetoder Når fornuften blir opphøyet til ledestjerne for menneskene, vil automatisk Bibelen bli nedgradert. Kærlighed til sandheden - andagt Kærlighed til sandheden kræver sin pris. Den må vi betale uden skuffelse og bitterhed. Larmende sang - Andagt - Mange troende sørger over det forfallet som har skjedd innen san­gens og musikkens område. Lov og evangelium i forkynnelsen Forkynnelsen er for allmennreligiøs, uten bibelsk substans. Løgnekirken - en kræftsvulst på Kristi legeme De farligste trusler kommer nemlig indefra, fra kræfter som arbejder i Guds eget folk. Og derfor kan Satan bedre angribe kirken indefra end udefra. Løskøbt ... med Kristi dyrebare blod. Og bliver dit hjerte koldt, er der et sted, hvor du må gå hen. Det er til ham, som betalte prisen for dig med sit blod. Med henblik på Herrens komme Sådan taler den strålende Morgenstjerne, som vidner om, at morgenen er nær. Og inde på jordens strande står menig­heden og siger: »Kom, Herre Jesus«. Menigheden i jordisk skikkelse ..- og læg mærke til for hvad, Her­ren strider: at menigheden skal høre Åndens røst og tale og ikke rette sig efter menneskeord og ydre begivenheder Mens vi venter Det er ikke populært at være den, som råber advarsler, når andre synger halleluja over det store, som er i færd med at ske. Morgenstjernen til gave. De som seiret gjorde det i kraft av Lammets blod. De hadde holdt fast på det de hadde lært. Noah og vannflommen Langs hele livsveien må vi være våk­ne ved EVANGELIET! - For mitt forhold til Ordet og til Jesus er ett og det samme! Når friheden for nogen bliver til tvang for andre. Hvis man har kendskab til, at der er nogen til stede ved et kristent møde, som får problemer med den såkaldte moderne/rytmiske musik, må der tages hensyn til dette. Når troen har gått i vranglås Når Satan kaster tvilen inn på ikke-troende mennesker, skjer det for å stanse dem på troens vei og hindre den vakte sjel fra å følge Guds kall. Om bøn At bede er at lukke Jesus ind. Hyklerne gør det ikke, de fortæller Gud om alt det gode de gør, og hvad de venter af Gud. Om kødets korsfæstelse Derfor er det usvigelige tegn på, hvilken ånd der bor i os, om det er os, der ved al verdens diskussioner forsøger at ændre Guds ord, eller vi afbryder enhver diskussion og giver Guds ord ret til at ændre os i vor måde at tænke og vurdere på. Ord på korset Engstede hjerte, opp av din smerte! Glemmer du aldeles bort hva du har: Frelserens vennskap, nåde og kjennskap! Ennå han lever og er som han var.” På tryg grund Gud er min frelse. Det vil endvidere sige: Det er Gud selv, der har bragt forholdet i orden mellem ham og mig. Påskesalmen fremfor noen Å salig stund uten like, Han lever, Han lever ennu! Profetkaldet i storm En forkynder kan miste evnen til at have en overbevisning, hvis han ikke hele tiden følger sin overbevisning. Ravnehjælp - andagt Der er tale om »ravnehjælp«, når han lader små, uanselige med­skabninger eller omstændigheder tjene sin plan i sin grænseløse omsorg for dig. Sangen og den åndelige situasjon Det er neppe tvil om at sang og musikk er et symptom på den åndelige situasjon til enhver tid, og gir et speilbilde av denne. Derfor gir den sang som benyttes i kristne forsamlinger et bilde av den åndelige situasjon. Se hen til ham Men den, der ser på Jesus, bliver ikke til skamme. Han kan glæde sig i tillid og fortrøstning til en, der hjælper, en der netop er til at stole på, når det virkelig gælder. Ser du din synd? En predikant jeg hørte gav det rådet at jeg skulle be Herren om å få se min synd. Jeg fulgte hans råd og ba konkret om at Gud måtte vise meg mine synder.
Sig tak for alle ting Har du i taknemmelighed taget imod Guds største og dy­reste gave, da kan du takke ham ret - som han vil, det skal gøres - i Jesu navn og for Jesu skyld. Skatten i leirkar Alltid bærer vi med oss Jesu død i vårt legeme, for at også Jesu liv skal åpenbares i vårt legeme Skyldbrevet Budskapet om at Gud har sendt sin Sønn for å gjøre opp med synden, er ikke mindre viktig i en tid hvor stadig flere tenker at de ikke har bruk for det. Er ikke dette den sentrale tonen i vårt vitnesbyrd, blir det fundamentalt galt med alt annet også (1 Kor 2,2). Soning og tilgivelse Syndenes forlatelse skjenker den troende forlatelse eller frikjennelse for syndens skyld. Søker vi sannheten? Mennesket søker ikke sannheten av seg selv. Viljen og forstanden styres ikke av objektive fakta og kunnskap, men av sterkere krefter som er virksomme i menneskets indre liv. Tegn og undere Det ser ut til at de falske profeter nettopp vil bruke tegn og under som bevitnelse for sin gjernings guddommelighet. Tekel, tekel, ufarsin I dag skal det meste være lett. Forkynnelsen skal være kort. I alle fall skal den være underholdende. Oppbyggelsesbøker blir fort tunge. Møter blir tunge. Teoretisk kristendom Jesus sier at mange kommer til å peke på sin egen kristendom på dommens dag. Men det forferdelige er, at han ikke kjenner dem. Tilbake til forsoningen Lov og evangelium er blitt erstattet av fromme talemåter som ikke skal vekke anstøt hos tilhørerne. To påstande Billig nåde prædiker tilgivelse uden omvendelse, menighedsmedlemskab uden streng menig­hedstugt, discipelskab uden lydighed, velsignelse uden forføl­gelse, glæde uden retfærdighed, resultater uden lydighed. To veje Man går ind til livet ved at komme ind under Himmerigets normer, og man bliver frelst af Guds nåde ved tro på Kristus. Uden dette har man retning mod fortabelsen. Jesus er meget klar på dette punkt. Troens fare Guds tale vil altid kendes på, at den sigter på Kristus dels gennem lovens døm­mende gerning, som gør os fattige for Gud i alt, dels gennem evangeliets beskrivelse af Jesu ger­ning for os, som gør os rige for Gud alene i ham. Troens tilblivelse og art Dermed er de ikke bare blevet udvalgt af Gud, men de er tillige blevet afgrænset fra hele den øvrige verden med alle dens mange forskellige religioner og former for tro. Trofimos - andagt. Det er langt fra alle Her­rens medarbejdere, der helbredes. Gud har nemlig brug for syge tjenere. Uden for "Fars hus" Det vil kort og godt sige: Han findes i sit ord. Du møder ham i evangeliet om hans eget store frelsesværk. Under korsets tegn Du er under korset. Regn aldrig med, at du intet har at kæmpe med længere, at du er så fuld af nåde og kraft, at det er, som var du al­lerede i Himmelen! Undladelsessynder i forkyndelsen af Guds Ord ..og trækker nogen noget fra ordene i denne profetiske bog, vil Gud fratage ham hans del i livets træ og i den hellige by.. Vakt til modtagelighed - (dansk)Stærkere og stærkere må kaldet lyde til de foreninger, organisationer og kirker, der tidligere havde en sand og fuldtonende forkyndelse af lov og evangelium. Vend tilbage til den grundlæggende forkyndelse om synd og nåde! Vakt til mottakelighetSterkere og sterkere må kallet lyde til de foreninger, organisasjoner og kirker som tidligere hadde en sann og fulltonende forkynnelse av lov og evangelium. Vend tilbake til den grunnleggende forkynnelse om synd og nåde! Vejen mellem sværmeri og død ortodoksi Sværmeriet har fulgt Guds folk som en dødelig fristelse og fare gennem alle tider og slægter. Som skyggen, der følger legemet. Ventetid - andagt Gud har givet os et ur, som viser, at tiden for Jesu genkomst er ved at være inde. Det ur er de mange tegn, som skal gå forud for Jesu komme. Vi er hans verk Vi er Guds verk, står det. Og dette verk skapte han ikke ferdig i et øyeblikk. Han skaper litt hver dag, så lenge vi lever. Vi morer os til døde! Det er en himmelvid forskjell på den tomme underholdning som omgir oss, og den sanne glede vi møter i Guds ord. Vi trenger vekkelse! Vi nærmer oss åndsfattigdommens minimumsgrense hvor veien videre fører til det store frafall. Får ikke vekkerrøsten fra Herren kalle oss tilbake, kan vi verken skjønne denne tragedien, ta den på alvor eller ta imot frelse. Vort lønkammerlivDet lønlige samliv med Jesus kan trænges sådan tilbage ved forstanden og selvtillidens indgriben, at Jesus ikke er i arbejdet. Vranglære Vranglæren karakteriseres som kræft, der breder sig, (v.17). Den ned­bryder troen hos mange. Den sunde lære opbygger troen. Her skal vægten lægges. Vi skal ikke arbejde på fornægteisens og vantroens præmisser! Vægter - hvad ser du? Den åndelige hørelse og skelneevne vil for mange være således sløvet, at de ikke mere kan skelne mellem den gode hyrdes røst og lejesvendenes. Vågen og ædru. 1.Thess.5 Medens den berusede snarere taler om sin salige rus, så taler den ædru om Jesus, ved hvem vi har fået frelsen i eje. Våk derfor  - Lammets blod De som seiret var slike som hele sin livsferd var av­hengig av dette Lammets blod Åndens vidnesbyrd Guds Ånd gjør oss små i egne øyne, fattige i ånden, misfomøyd med oss selv og vår kristendom og skaper trang i oss etter hjelp, så vi aldri kan være foruten Jesus .
ARTIKLER 2009
Andagt - Der er god grund til, at Guds ord siger os, hvad vi ikke har kamp imod. Vi har ikke kamp mod kød og blod, det vil sige mod mennesker. Andagt 22.nov Men netop deres svaghed, alt det, der gør det mørkt og tungt, får dem til at se på Herren og regne med ham. Andagt 31.dec Han er den samme i går og i dag og bliver det til evig tid. Andagt Fil.4,5 "Lad alle mennesker mærke, at l har et mildt sind! Herren er nær!" Aktuel prædiken Skal prædikenen være aktuel, må den forkynde Guds vilje, sådan som vi finder den udtrykt i Bibelen. Alvorsord 3 artikler af Asger Jensen foldes som hæfte - PDF fil - Sammenstillet af Jørgen Høgetveit. At blive som et barnDen fortrøstningsfulde tro har ikke så travlt, at den løber foran sin Gud. Babelstårnet 1 Hvis man ikke kan læse slægtstavlerne sådan, at tallene skal opfattes bogstaveligt, hvordan skal de så læses? Babelstårnet 2 Mennesket er skabt til at tilbede Gud. Det, man forsøgte, var at slippe uden om dette. Mennesket ville tilbede mennesket. Bønn Når du ber og svaret blir noe helt annet enn hva du hadde tenkt, så skyldes ikke det at Herren ikke hørte din bønn. Han ser hva som gagner til enhver tid. Det er fordi han vil ha deg hjem til himmelen. Bønnens Ånd Det mennesket som har bønnens ånd lever troens skjulte liv med Jesus. Det har en barnlig og fortrolig omgang med Herren. Bønnens kamp Hvorfor svarer Jesus ikke, da kvinden bad ham så bønligt om hjælp? Var det, fordi han ikke brød sig om hende? Centrum Om vi tar imot Åndens hjelp til å ha vårt livs sentrum i Jesus Kristus, da har vi et trygt ankerfeste. Selv når vi blir uroet av at vår livsbåt blir hardt angrepet av vind og bølger. Davids rike nåde Det er ikkje si glede eller kraft David gledar seg over, men at Gud lover å ordne heile frelsa hans. De kristne som verdens lys Et sådant menneske er selv aldeles fortæret og kan ikke lyse med noget af sit eget. Det, han er forbillede i kraft af, er "Kristus i ham" De onde ånders realitet og løgneprofeterneDe falske profeter har til alle tider forkynnt det som folk gerne vil høre og har unnlatt å forkynne det som folk ikke ønsket å høre. De tre kors på Golgata "Sannelig sier jeg deg: I dag skal du være med meg i Paradis!" Den falske læres farer Men frem for alt er de tilbøjelige til at blive be­draget af det, der er falsk Den farlige kritikksyken Kjærligheten forsvant, og det ble mer og mer negativ omtale av andre. I takt med dette vokste selvsikkerheten og selvgodheten fram i ens eget hjerte. Den nye vegen Søk selskap med Guds ringe små, med Gud i din bibel og ditt bønnerom! Den rike mannen og Lasarus Når Jesus vert vårt liv på sanningsgrunn, har me det evige livet som endar i Abrahams fang. Den store trængsel Der vil komme en falsk kristelig vækkelse, som netop fjerner mennesker fra den sande tro. Den kristnes herlighed Den kristnes herlighed består i, at Kristus med sit blod har forløst os fra Adams fald, fra al synd, fra Guds vrede og den evige død Det afgørende missionsmiddel Vi kan ikke omvende menn­nesker og skal heller ikke gøre det! Omvendelsens under i hjertet må virkes af Gud selv ved hans Ånd. Det hellige liv Den troende og døbte kristen har fået et nyt liv. Men han er ikke bare ånd. Synden raser i hans kød. Hjertet hænger ved verden. Det veldige budskap Aldri har noe budskap hatt slik forberedelse! Fra før verdens grunnvoll ble lagt. Dine synder er deg forlatt Men det er dette som gang på gang legger seg i vegen for deg: Din synd og din dår­skap blir større for deg enn din Frelser. Emmausvandrerne "Brant ikke vårt hjerte i oss da han talte til oss på veien og åpnet Skriftene for oss!" En åpnet dør Jeg kommer snart! Hold fast på det du har, for at ingen skal ta din krone, sier Jesus her. En arv i himmelenDette levende håp består i en arv som er gjemt i himmelen. En frelser er født Ordet gav dem en Frelser. Det finnes ikke et eneste menneske som ikke har bruk for det, men ikke mange er klar over det.
En kamp på liv og død Når Ånden helliger oss gjennom Ordet, synger vi lovsang tross det som skjer.En rig og herlig kristen menighed I vor tid er mange kristne stærkt optaget af spørgsmålet om, hvordan vi kan opbygge gode, levende og missionerende menig­heder. Er frelsesbehovet forsvunnet? En vil helst ikke at mennesker skal ta anstøt av Gud, og så skjer det motsatte. Et endret tyngdepunkt Forkynnelsen kan ha elementer av sannheter i seg, men det blir usunt fordi tyngdepunktet flyttes. Et dekke Da sier Paulus at det er først når de omvender seg til Gud, at dekket blir tatt bort. Et liv uden død Intet er farligere for en synder end en vejleder, som ikke siger sandheden. En sådan vejleder er en vildleder. Evig liv eller evig død Den som tok imot Jesus Kristus i nådetida, vil leve under Guds nåde til evig tid. Foran en stengt dør? Jesus advarer oss som lever i dag om å våke slik at det ikke skal gå med oss slik som det gikk med de uforstandige jomfruene som kom til en stengt dør. For ingenting er umulig for Gud Takk og lov at det som for oss var umulig, det er mulig for Gud! For mange er kalt, men få er utvalgt Men det denne lignelsen egentlig handler om er at Jesus vil lære oss at i Guds rike lønnes det ikke etter innsats men av nåde. Forførelsens magt(Åb.17) I kapitel 17 viser Gud nu sin menighed hemmeligheden om denne ejendommelige magt, Antikrist, hvis sæde vi allerede har mødt nogle gange under navnet »Babylon« Forkynnelsen av Guds Ord og andre virkemidler Budskapet om Jesus Kristus korsfestet for våre synder skal ikke fordunkles eller forkludres ved våre selvkloke og veltalende ord. Forkynnelsen i vår tid Er sløvheten og frafallet i de kristne kirker og organisasjoner et resultat av en feilslått forkynnelse de siste tiårene. Formaningens plass i forkynnelsen Formaningen skal peke på ham og drive til ham, han som sier: «Kom til meg alle dere som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi dere hvile» men som også føyer til: «Ta mitt åk på dere og lær av meg!» Fra mørket til lyset Uansett hva som skjer, så er de troende satt med Jesus Kristus i himmelen, og han vil vise sin nåde overfor dem, både nå i tida og i evigheten. FrelsesvishedGuds ord siger, at du bliver frelst ved at høre og ikke ved at gøre. Hør, så skal din sjæl leve Gud er Herre over liv og død!Gud ville at det skulle bli til. Gud lot livet springe frem av sine egne, evige, guddommelige livskilder. Gud har liv, er liv og gir liv. Gud har talt 1 Guds ord - den kristne prædikens hemmelighed, Den kristne  prædiken og skriften.
Derfor er prædiken menighedens livsnerve. Den alene har skabt menigheden til alle tider. 
Gud har talt 2 Virkeligheden er jo den, at det tværtimod er kirkens og forkyndeisens store svaghed, at den taler »tidens sprog« og ikke »Kanaans sprog«Guds dårskap er visere enn menneskene Med ordene "vik bak meg" sier Jesus til Peter at han skal innta den plass som sømmer seg en Jesu disippel: Han skal følge etter Jesus, ikke prøve å gå foran og lede ham. Guds evige rigeTakket være Lammet står Guds rike fast til evig tid, mens verdensrikene og de onde åndsmakter er knust og borte for alltid. Guds fulle rustning   I kampen mot Satan og hans åndehær må enhver kristen ta på Guds fulle rustning, leve i årvåkenhet og i uavlatelig bønn til Herren Jesus Kristus. Guds nærvær og bolig?”Der hvor Guds hellighet hersker så alt er umulig for synderen selv, der bor Gud”. Gudsfrygt og vor egen tid Mangler gudsfrygten i et folk, bliver livet fyldt med mange onde ting, for onde kræfter gør livet vanskeligt Han drak af bækken - andagt -Hvorfor lod Gud så ikke vandet blive ved med at flyde? Hvorfor tørrede bækken ud? Han førte dem med kyndig hånd - andagt -Under rejsen kan det være svært at bøje sig under Guds hånd, men hvor er det velsignet at gøre det! Helliggjørelsens hemmelighet Når et menneske lever nær Gud, ser det også mer av det som er syndig og ondt, både i seg selv og i omgivelsene. Herren dræber og gør levende Han er din sejr, han er din retfærdighed. Han er dit liv. I dig selv har du ikke livet, men i Jesus der er livet! Herrens dag Det hører med til sand, kristen tro at leve i håbet, og i det lys at vi er men­nesker, som i troen har et håb
Hva Guds kraft - Ordet om korset virker Har Guds skapende ord skapt oss, så er det Guds forløsende ord (evangeliet) som reiser oss opp av syndefallets elendighet og åndelige død, og omska­per oss til nye skapninger i Kristus Jesus;Hvor er Lammet? Jeg er urolig for at Lammet holder på å kommet i skyggen i vårt misjonsarbeid. Hvordan bliver fremtidens kirke?......   - altid vil tage skikkelse af enten en sandhedskirke eller en løgnekirke.Hvordan glider et menneske bort fra Gud? For mange var en af hovedgrundene til det­te, at de aldrig fik en forkyndelse med bibelsk substans at høre, som kunne føre dem til troenHvordan leve som kristen i vår tid? Lever vi i et fortrolig samfunn med Jesus, vil vi vokse i nåde og kjennskap til han. Ismael og Isak Der findes ikke forudsætninger i mig for at blive et Gud velbeha­geligt menneske Intellektuell tilnærmelse til Ordet er en ulykke Det naturlige menneske opplever alltid forkynnelsen som en dårskap. Det henger sammen med at det underholdende element er så svakt, og mennesker vil underholdes. Jeg glemmer ikke dig- andagt Guds førelse og underlige veje giver han dig ikke altid at kunne gennemskue, men han vil ikke, at du skal være i tvivl. Han har ikke glemt dig. Jesus Kristus døde, men oppstod. Budskapet om Jesu Kristi enestående person og gjerning er ifølge Den Hellige Skrift det eneste frelsesbudskap som er gitt til menneskeheten. Korsets skygge Jesus fornedret seg selv og ble lydig til døden, ja korsets død. Korsteologi og herlighedsteologi 'Herligheds-teologen' kender derimod ikke noget til anfægtelse. På så dybt vand har han aldrig været. Kristendommens sjibbolet Jesus har som vår mellommann stilt seg mellom oss og Gud da han fullbrakte soningsverket på korset. Kristi forklarelse på fjellet Disiplene våger seg til å løfte blikket mot Jesus. Det står så fint at da de så opp, så så de ingen uten Jesus alene! Kristus eller Antikrist Djevelen er den største alliansemann som har levd. Han har alltid villet allianse mellom lys og mørke, liv og død. Kærlighed til sandheden - andagtMan spørger ikke, om en lære er sand, men om den virker. Laodikeaman var ikke blevet ligeglad med det åndelige, man var heller ikke brændende, man var interesseret. Lidelsens velsignede strid Selv om det ser ut for oss at dette med forfølgelse av de troende er noe fjernt, så er det ikke det Lov og evangeliumSender Gud ikke et nyt Åndens vejr over os, vil vi i overskuelig fremtid stå tilbage med en kristendom, hvor mennesket, tiden og gernin­gerne er næsten alt. En kristendom uden Gud, uden evighed, uden tro. Læren Overalt i Det nye Testamente er der, som vi har set, en fast­holden ved sand lære i modsætning til falsk lære. Med fokus på JesusEn sand kristen forkyndelse har Kristus i fokus. Menigheden og verden Her står vi over for ånds­magter, vi kun kan frelses fra ved at gå efter Åndens tale. Messiasprofetier Til evig tid, Herre, står ditt Ord fast i himmelen! Mine øyne har sett din frelse "For ennå er det bare en ganske liten stund igjen, så kommer han som komme skal, og han skal ikke dryge. Men den rettferdige av tro skal leve."   Misjon og Jesu gjenkomstMen denne menigheten får ros og oppmuntring av Jesus: "Jeg vet om dine gjer­ninger. Se, jeg har satt foran deg en åpnet dør, og ing­en kan lukke den igjen. For du har liten styrke, og har holdt fast på mitt ord og ikke fornektet mitt navn" MissionDen vellykkede prædikant kan håndværket, men det er ikke nok. Man kan uddannes, men aldrig til ånd. En sand og ægte forkynder må dannes af den levende Gud. Når det mot enden lider...Det som forkynnes får sjelden støte ”det moderne menneskets” tankebygninger og begjær. Derfor går det nå en dom over Guds hus, slik det står skrevet. Når Gud ikke svarer min bønn.. Derfor er det avgjørende at vi blir i Jesu ord, for da blir vi i Jesus. Derfor skal vi be med frimodighet! Når Guds ord går i opfyldelse Har du noen gang tenkt på hvor rikt det er å leve i oppfyllelsen av Guds ord?
Når troen prøves Om alt bare har vært teori for deg før, så la det ikke hindre deg i å gripe om Ordet i dag. Og jeg så i hans højre hånd . .  Vi lever midt i en uendelig Rig­dom af Vidnesbyrd om Guds Magt og Herlighed og ser dog intet. Ordets gjører Hensikten med gode gjerninger er ikke å gi oss en målestokk til å bedømme hvem som er en god kristen.På bjergetHvad var det særlige? Jeg tror, hemmeligheden er kærlighed til sandheden – og bønnen.Sand omvendelse - virket af Gud aleneHvordan bliver et menneske omvendt? Ved Guds Ånds genfø­dende gerning gennem ordet Sann trygghet Når det virkelig kniper på og du ikke vet verken hjelp eller råd, så vend blikket ditt bort fra faren og bort fra deg selv og all menneskelig hjelp. Sannheten tro i kjærlighet Det finnes ingen sann kristen tro som leves i motsetning til eller ved siden av Bibelens klare ord. Sardes-menigheden Man kan spørge: Hvad er der galt med Sardes-menigheden? Det kan siges kort. Den hører ikke Ordet som i den første tid. Satans engel - en kammerat? Jeg accepterer synden og kan ikke se nogen grund til at bekende den. Jeg oplever den ikke som synd, da mit kendskab til Guds Lov - Guds Ord ikke er plejet. Satans religiøst-politiske redskab Lad os der­næst slå det fast, at det ikke er vore egne tanker, som skal give os den dybere forståelse, men alene Guds åbenbaring i den hellige Skrift Se på JesusSe på Jesus! La ikke det bare bli en floskel, et munnsvær, men gi akt på hva Guds ord sier om Jesus og hva du eier i ham ... Siloas vann En bølge reiser seg brått og slår inn med stor kraft, men så har den utspilt sin rolle og dør hen, for så å bli avløst av en ny bølge. Skjult med Kristus i Gud Bestandig frister Djævelen os til at an­vende kødelige midler for at fremme Guds rige Sommeren er forbi- Sommeren er forbi, høsten er til ende, men vi er ikke frelst. Spiren - Navnet »Spire« er en helt speciel Messias-titel i Det Gamle Testa­mente. Spør etter de gamle stier Det bildet vi får av teologi- og åndssituasjonen i dag, er å ligne med et nattemørke som er på vei inn over oss. For søvn innebærer at vi blir påvirket av denne verdens ånd. Søk først Guds rige En stor fare blant bekjennende kristne er at hjertet blir helt opptatt av jorden og verden. Bekjennelsen til Bibelen er der fremdeles. Andaktslivet er kanskje også i orden, men de materielle omsorgene kan ha dradd hjertet bort fra Kristus. Søvn Kristenlivet og moral er blitt et selvvalgt liv der vi bestemmer hva som er rett og galt. Jo mer folk river seg løs fra bibelske tanker, jo dypere sover de. Tag jer i agt for de falske profeter De falske profeter forkynder et blodløst evangelium. De er opta­get af alt andet end synd og nåde for fortabte. Vogt dig for dem! Tegn som varsler selve slufasen.. Og så kommer Jesus igjen! Han kommer ikke "saktmodig" som da han kom til frelse. Nå kommer han i kraft og med megen herlighet. Tilegnelsen Forsoningens evan­gelium kræver ikke tro - det skænker tro. Under Jesu kors "Gå under Jesu kors å stå". Her er Frelserens syv ord på korset flettet inn. Tilsynelatende bibeltroskap. Men samtidig er det avgjørende at vi holder oss til og tar vare på alt det Gud har talt til oss. Ellers oppstår det lett svakheter og vi kan fort komme inn på en avvei og miste det han har gitt oss. Utslukk ikke Ånden I det utslukte kristenliv er der ingen fødselsveer, fordi det er koblet ut av Kristi lidelses-samfunn. Og der er ingen opphøyet og herliggjort Kristus som en faller i støvet for.   VelsignelseVelsignelsen er uadskilleligt forbundet med troen. Troen ser Gud, både når jeg kan forstå ham, og når de veje, han fører mig ad, synes underlige. Verdens nød - åndelig nød Måtte Herren alltid få stelle slik med oss at vi alltid kommer i slik nød at vi alltid har bruk for Jesus under alle forhold. Vekkelse og åndskamp"Hvis vi ikke er villige til å bli få, blir vi snart ingen - og vi blir oppslukt av verden og dens vesen og ånd!" Vekter på muren Guds folk er følgelig avhengige av sunne og åndsfulle vektere som både lærer og lever etter Guds ord. Vækkelseslininien - uddrag af artikel "Den forkyndelse, som har kontakt med evigheden, er aktuel for enhver tid. Den prædiken, som har kontakt med tiden, men ikke med evigheden, den forkyndelse er fra evighedens synsvinkel aldrig virkelig aktuel" Å lide for Kristus Selv om vi blir spottet og hånet, så skal vi ikke la oss skremme, for Herren skal ta seg av sine motstandere. Åndens fattigdom karismatisk og luthersk syn I dag sies det stadig at vi må være tolerante og ikke si noe - for fredens skyld. Men Herren pålegger alle troende å ta stilling til og vurdere all forkynnelse, om den er i samsvar med Skriften, med det som ble åpenbart for apostlene og profetene.
ARTIKLER  2008
Altid er jeg fuld af sangHvilken rigdom er det ikke at kunne sige det: Nu har jeg ikke mere noget, som tynger. Alt er kastet på ham, som har omsorg. Barn av Abraham eller Lot? For som Lot har vi flyttet våre telt like inntil Sodoma, og noen av oss bor der. Bønnens Ånd Denne bønnetjeneste utfører Ånden fra hjertetemplets bolig. Det er ikke bare strømninger, - ikke noe upersonlig. Daniels bønskamp Først når en hemmelighed bliver åbenbaret for en kristen, forstår han, hvad en hemmelighed er. Den sande løgn Denne hellige undren er død - Hvor er troens brand? - hvor er længselen efter at høre mere - at lytte til Guds tale fremfor tomme intetsigende menneskeord. Det gjelder din overlevelse! Vi er på vandring mot evigheten, og de viktige spørsmålene er: Hvordan står det til med min sjel? Der lyser håb over graven Han, som døde på et kors og blev lagt i en grav, stod levende op igen på den første dag i ugen. Det profetiske ord står fast.  Når morgenstjernen går opp, da kommer Jesus igjen for å hente sine utvalgte. Det sanne lys Snart kommer Jesus igjen. Han kommer hastig. Du skulle gjøre som hyrdene. Skynd deg til Jesus! Han kan du tro på, for han er Veien, Sannheten og Livet. Din modstander Djævelen Mens flere og flere påkalder, tilbeder og ophøjer Satan, har mange kristne indrettet sig, som om han ikke var til. Dette er evangeliets forkynnelse Den Hellige Ånd er gitt for at han skal bringe skatten, Herren Kristus, inn i mitt hjerte, Drakten Kledningen er noe vi tar utenpå oss. Det er en rettferdighet utenfor oss. Efesus-menigheden I Efesus var der sket en forskydning i forholdet mellem Jesus for mig og Jesus i mig. En hånd er utrakt fra Herrens trone ..men Guds folk skal få oppleve den nye himmel og den nye jord hvor synd og død ikke eksisterer lenger. En lille opbyggelig bog. Det er evangeliet om Jesus, vi skal fordybe os i, ikke metoderne til at bringe dette til vores med­mennesker En ny begyndelse Begyndelsen må blive en tilbagevenden til Jesus. Et eller to mål? I en åndelig nedgangs- og forfaldstid som den nuværende er det to-måls-kristne, som tegner billedet. En stor nød Hvorfor taler Jesus så meget om helvede? I hele Bibelen er der ingen, som taler så meget, så konkret og så rystende om helvede som Jesus. Et liv i lidelse Det er dog forunderligt, at så snart et menneske i sandhed er omvendt til Kristus og begynder at leve gudeligt, indfinder korset sig. Etisk vranglære Den, der lærer og forkynder i strid med Skriftens ord i disse alvorlige spørgsmål, giver sig af med vranglære. Ferd i hellighet og gudsfrykt Vi merker selv hvor lett verdslighet, treghet og åndelig interesseløs­het kan legge seg kvelende over sjelelivet
For i håpet er vi frelst Gjør vi tegn og under til et formål i seg selv eller til et kjennetegn på sann kristendom i seg selv, så er vi langt borte fra bibelsk kristendom. Forkyndelsen skal være aktuel Frem for alt gælder det: At Guds Ord bliver klart forkyndt, sådan som det gives os i Bibelen. Forkynnelse i dag De har aldri erkjent sannheten om seg selv og setter isteden sin lit til "kunstig lys". Det finner de nemlig hos seg selv . . . Forkynnelsen og tidsånden All sann åndelig fornyelse må føre folk til Sinai - slik at loven fører til sann syndserkjennelse - og til Golgata - slik at hjertet får sette sin lit til Kristi fullbrakte verk alene. Forkynderen som Guds medarbejder Kristelig aktivitet kan være udtryk for åndelig tomhed. Forskellige kald i evangelisationsarbejdet. Tankegangen bliver ikke bedre eller mindre forskruet af, at tungetalen skiftes ud med evangelisation. Frafallet i endetiden I ende tiden blir det avgjørende å kunne skjelne mellom det sanne og falske, mellom Kristi Ånd og Antikristens ånd. Født til nytt liv Helliggjørelsesprosessen er ikke en reparasjon av det gamle mennesket. Det er ikke en forbedring av selvlivet, men det er en dødelse av alt vårt eget. Gjør deg rede til å møte din Gud! Når det kommer til sakens kjerne, er det først og fremst budskapet om Jesu stedfortredergjerning som kan holde oss åndelig våkne. For det som holder hjertet levende og varmt er sannheten! Gud så, at det var godt Det første, vi derfor lægger mærke til, er, at alt i verden, alt i universet, er af Gud.  Guds dom Der findes ingen afdæmpet og afba­lanceret måde at forkynde dette på, som friholder tilhørerne for ubehag og uro. Han lærte lydighed af det han led Hvad verden end kan byde dig, kan den ikke mætte din sjæl. Han smakte døden for alle Guds nåde vert gitt oss ved at Jesus smakar døden for alle. Hellig ensomhet Ensomhet uten samfunn kan skape åndelige særlinger, og samfunn uten ensomhet vil forme et overfladisk og tomt kristenliv. Hovedbegreper i den kristne tro I Djevelen var listig og en god pedagog. Han sådde tvil om Guds ord og sa: Er det ment slik som du tror? Hovedbegreper i den kristne tro II Jesus tok vår plass og dermed vårt ansvar. Han bar dommen og forbannelsen og fortapelsen. Hovedbegreper i den kristne tro III Men Jesus var ikke bare menneske, han var Gud. Derfor ble hans død et nådens under. Hovedbegreper i den kristne tro IV Når synderen i denne nød vender seg til Kristus, hender dette: han blir fullkommen og får alt det han trenger. Hovedbegreper i den kristne tro V For Guds åsyn er vi fullkomne, for oss selv og andre mennesker er det en skjult hellighet. Hva er det som slokker sjelens tørst? Det finnes mange forsamlinger som virker livaktige i det ytre, men som likevel er åndsfattige, ja, døde, siden Jesus med sine sårmerkede hender står utenfor.Hva er svermeri? Til dette er å si at ingen følelsesmessig opplevelse - uansett hvor sterk den måtte være - borger for at noe er av Gud.
Hva har Gud imot, i norsk kristendom? Når det er kommet inn noe som Herren må refse, et det bare bot og omvendelse som kan redde oss. Hva sier Bibelen om Den Hellige Ånd? Guds rikes fremgang står i forhold til hvordan vi lar Den Hellige Ånd få virke mellom oss. Hvad med vores åndssituation? Vore møder, stævner og samlinger vil i stadig højere grad blive præget af underholdning - koncertkristendommen vil brede sig Hvordan seire i åndskampen? En person hadde tatt av det bannlyste godset hos fienden. Så kan en spørre hvor mye slikt gods fra fienden som er innført mellom Guds folk i dag. Hvordan styrer Gud verden? Guds Ord taler om at Den treenige Gud styrer verden på to måter: ved det verdslige regimente og det åndelige regimente slik som Den augsburgske bekjennelsen (Augustana) uttrykker saken i art. 28. Hvorfor er det galt å tale om synd? Kristi kors taler ikke bare om Guds kjærlighet. Det taler også om alvoret av vår synd, at vi er fortapt slik vi er i oss selv. Jesus - eneste hjelp i nøden Er Gud imot meg? Er jeg frelst? Kan Gud elske en så stor synder som meg? Jesus fandt mig Det gik op for mig, at Jesus døde netop for sådan en som mig. Jeg, som stod med ryggen mod Gud, skulle få lov at være hans barn af nåde alene. Kirkevekst og verdsliggjøring Her skal vi legge merke til at jo nærmere sentrum vi kommer i det kristne budskapet, desto mer unaturlig føles det å klappe. Konsekvensen af å forlate skriftprinsippet Når tidsånden også blir det overordnede prinsipp i bibeltolkningen, da vil en ikke bøye seg for Den treenige Gud og hans livslover. Korsets anstød Ja, korset kommer til alle tider til å stå som den store anstøtssteinen i evangeliet. Lakeland - vekkelse eller villfarelse? Sannheten er at mange vekkelser er falske og inspirert av onde åndsmakter. Mennesket selv og dets egen opplevelsestrang kommer i fokus. Lammets sang Hvor er budskapet om Lammet blitt av i dag? Dersom synderen ikke blir avslørt og møter den hellige Gud som hater all synd, får han aldri behov for frelse. Laodikea - et folkestyre PROBLEMET i Laodikea var at de var blitt store. De hadde blitt større enn Jesus. Laodikea-menigheden Lunken, derimod, er den, som en gang var varm, men som nu er i færd med at køle ned. Læren er ditt liv Det viktigste kjennemerket på den sanne læren er at den i samsvar med Guds ord og at den har budskapet om Jesus Kristus og frelsen i ham som sitt sentrum Mellem kors og herlighed - hvad er sund åndelighed? Vejen til et sandt og sundt åndeligt liv er, at korset genvinder sin kraft iblandt os. Skal det ske må Kristus som korsfæstet i langt højere grad, end tilfældet et i dag, males os for øje i forkyndelsen. Naturlig eller overnaturlig kirkevekst Vi er i dag så opptatt av å gjøre kirke og bedehus innbydende for kirkefremmede og verdslige mennesker. Når følelsene blir borte La følelsene være føleser - Guds Ord står fast! Når grundvoldene vakler Hvor er saltet i vor forkyndelse i dag?
Når grunnvollene nedbrytes - - De sier at døren inn til huset er for trang - - -. Når Gud siger nej. Det er utrolig svært, når Gud ikke bare siger nej en enkelt gang, men bliver ved med at gøre det. Når synden mister sin alvor Ægte syndenød og ægte frelsesfryd har begge rod i den sandhed, som gør fri. Om vekkelse Det er ikke nok, at det vekkes religiøs interesse og religiøse følelser. Pinsen og de ti bud Den Hellige Ånd har ført åndsfylde og velsignelse med seg. Ordet om Jesus ble åpenbart til syndsforlatelse og nytt liv. Prøv åndene, om de er av Gud 1-3 Nei, frelsesveien, og det som virker glede og fornyelse i Guds barns hjerter, endres ikke fra en tid til en annen. Prøv åndene, om de er av Gud 4 Er vi på vei mot sentrum, eller på vei fra sentrum? Hva er det som fornyer oss? Rammen og bildet For julens sentrale innhold, selve "bildet", det er Jesus, Guds Sønn og verdens Frelser. Kærlighed til Sandheden - andagt - Du skal tage imod kærlighed til sandheden. Den er ikke af­hængig af, hvor mange der tilslutter sig den. Skriv dig, Jesus, på mit hjerte Du møter kravet hver eneste dag, om å følge mengden i det som er ondt. Soloppgang fra det høye Soloppgangen fra det høye som Sakarias profeterer om, begynte da Guds Sønn kom til vår jord. Studie omkring kvinnens rolle.... Kvinnen har altså mistet sin likestilling og mannen skal råde over henne. Denne forandring av forholdet mellom mann og kvinne er nok den største og vanskeligste del av straffen for syndefallet. To træer Ikke blot deres liv, men også vores og jeres og mit er i fare hvis vi ikke identificerer og undgår de falske profeter. Vekkelse eller forførelse Det som gjør dette farlig for Guds folk, er at når en blir så opptatt av "røsten i eget hjerte", blir læren uviktig. Men blir læren uviktig, er frafallet kommet innenfor døren. Vi trenger en profetrøst I dag er det lite reaksjon mot alt det nye som føres inn i Guds rikes arbeid! Det er ufattelig taust iblant oss. Vår kristen-generasjon har falt i søvn. Vildfarelsens ånd Er det sande lys ved at forsvinde, så vi må benytte kunstigt lys?  og er vi ved at vænne os til det, så Satans løgne ikke kan skilles fra sandheden i Skriften, Guds eviggyldige Ord? Visionernes rummelighed Når et menneske følger det man tænker og føler -  uafhængig af og i oposition til det Gud har forkyndt, fører det til fordærv - sandhedens lys bliver borte. Vokt dig for den åndelige søvn! Hykleren bedrar seg selv år etter år med falsk kristendom og falskt håp. Vækkelse i bibelsk betydning En af nutidens farer er, at vi laver Guds værk om til psykologi (overgivelse, håndsoprækning, pres, overtalelsesteknik, osv.). Vår arv vi kjennes ved For det andre har det alltid vært slik i kirkens historie at fornyelse har sprunget ut av at en vendte tilbake til kildene. Å bo i Sodoma Disse åndene krever ensretting. Ånd og frukt Ved å stå i et levende og organisk samfunn med Jesus vil man komme til å bære frukt. Likevel blir det ikke min oppgave å streve med å få fram frukt, men å bære den frukten som kommer som følge av en åndelig livslov.
ARTIKLER 2007
2007 - frafallets år? Det Herren gjennom sitt ord mest av alt vil advare oss mot, er frafallet!  Advent Adventstidens budskab kan sammenfattes i treklangen: Jesus kom, Jesus kommer nu, og Jesus kommer igen! Alene Guds ord viser oss klart hvilke funksjoner som er de avgjørende i det åndelige fellesskapet. Antikrist - Dyret Antikrist kan ta vårt liv, men han kan ikke ta troen fra dem som er gjenfødt og hører Kristus til. Bileams vej Det koster, at holde fast ved Bibelens enkle og klare ord navnlig på de punkter, hvor det strider mod tidsånden og mod det, som andre vil have os til at sige. Bli fylt av Ånden? Å bli fylt av Ånden er ikke at jeg får mer av den Hellige Ånd, men at Ånden får mer av meg - får større plass hos meg i mitt hjertes-tempel - Brydninger og bibelsk sandhedstroskab Bibelen lader os ikke i tvivl om, at den falske lære er en kanal for forførende og trosnedbrydende åndskræfter. Den Hellige Ånds opgave - å herliggjøre Jesus ... han skal lære jer alt og minde jer om alt, hvad jeg har sagt til jer. Den nye sangen Dermed står en overfor det faktum at via de nye sangtekstene kommer der ofte inn en kristendomsforståelse som er fremmed for evangelisk-luthersk tro og liv. Den tro, som Jesus favner "Så kommer da troen af det, som høres, og det, som høres, kommer i kraft af Kristi ord". Rom. 10,17. Der skal komme dage,siger Gud Herren ´Landet kunne ikke bære Guds ORD.´ Og det vil i realiteten sige, at Gud tog forkyndelsen af ordet fra dem. Det budskab vi hørte Es.53.1- En annen holdning overfor det vi hører, er den tiltakende likegyldighet til om det som tales og skrives, er det budskap vi hører fra Gud i Bibelen. Det levende håb Det levende håb hviler på en hel anden grund, nemlig på Jesu Kristi opstandelse fra de døde. Dette har en fiende gjort .. den som sover vet ikke hva som foregår omkring ham. Drama er ikke kristen forkynnelse Konklusjonen blir kort sagt at den økende bruk av drama i kristen virksomhet er egentlig et tegn på verdsliggjøring. Død og opstandelse En kristen er frelst ved døden. Ikke ved sin egen død, men ved Jesu død. Egocentret-Kristuscentret Derfor er intet så vigtigt som forkyndelsen af Jesus som korsfæstet. En søjle-kristen Alt for megen forkyndelse mangler bibelsk og åndelig substans. Er antikrist på trapperne? Når præster og andre sætter spørgsmålstegn ved åbenbaringen i Bibelen, er det Antikrists ånd, du taler. Er der plads til Jesus i dag? Tænk, hans egen menighed, der var travlt optaget af at tjene Jesus, den trængte til omvendelse. Er ditt navn innskrevet i livets bok? Livets bok er en opptegnelse eller manntall over alle dem som tilhører Gud og har tatt imot Jesu Kristi forsoning. Etisk vranglære Den, der lærer og forkynder i strid med Skriftens ord i disse alvorlige spørgsmål, giver sig af med vranglære. Et lykkelig menneske Den verste ulykke for deg er ikke at du har det så vanskelig, men at du ikke i tilstrekkelig grad lever med Jesus. Evig frelse og evig fortapelse Alle som fornekter Skriftens lære om fortapelsen og den evige pine, må på en eller annen måte fornekte eller se bort fra klare ord i Bibelen. ...for at høre alt, hvad Herren har pålagt dig! Prædikanten må billedlig talt dele ud af den mad, han selv lever af. For langt fra centrum Er vor tids store ulykke ikke, at alt for mange kristne befinder sig for langt fra det centrum, hvor Jesus er? Forførelser i endetiden Det som er et uhyggelig trekk i endetiden er at det skal oppstå åndsbevegelser som drar oppmerksomheten bort fra Bibelens lære om Jesus (Guds sønn) som frelser Forlatt av Gud Han ble forlatt av Gud, for at ikke du og jeg skulle bli forlatt av Gud Fra fornedrelse til ophøjelse Men Gud vendte Jesu fornedrelse til opphøyelse. Jesus stod opp fra de døde den tredje dag. Jesus har oppstått og han lever
Gud har elsket verden Enhver som tar imot Jesus, blir rettferdiggjort og født på ny ved Guds Hellige Ånd. Guds Ord Den hellige skrift er Guds inspirerte og autoritative ord (og dermed ufeilbarlig), gitt til oss mennesker for å gjøre oss â€vis til frelseâ€, til veiledning, tukt, trøst og evig liv. Han leder mig ved sit råd Men at leve Gud nær er min lykke, min lid har jeg sat til den Herre HERREN, at jeg kan vidne om alle dine gerninger Helbredelse i dag Det er Gud, som råder over helbredelsen, og giver den når og hvor han vil det. Hellig undring Den hellige undring er den evige, bankende, uutslukkelige undring over at Jesus ville komme ned til vår jord - for min skyld. Hellig Uro Livet med Gud og uroen hører sammen. Den hellige uro er frukten av vennskapet - født i det - født ud av det. Og den holdes vedlike i det fortrolige samfunnet med Jesus Kristus. Hvad er tegnet på dit komme? Vranglære og falsk forkyndelse skader uvægerligt både troen og livet. Hvad spejler du? Vi spejler Jesus så lidt. Det skyldes, at vi ikke er vendt mod ham og ham alene. Helvedestalen Svigt aldrig korsets teologi....Svigt aldrig omvendelsens hårde og anstødelige tale. Hvilken lykke! Inderst inde i dybet af vort hjerte er den evige jubel og glæde. Den er tændt af Lammets værk på Golgata. Hvilket bilde tegner Bibelen av Antikrist? «Når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet! For deres forløsning stunder til!» Med disse ord har vi framtid og håp som et frelst Guds barn. Husk dit spejlbillede! Du ser dig selv i Jesus: hellig, herlig og ren for Gud! Dette er din virkelighed hver dag og hvert øjeblik som et Guds barn! Hvem har jeg ellers i himlen? Da skal jeg ham selv få skue I Guds himmel, I hans prakt, Der hvor åsyn møter åsyn - Se ham i hans kongemakt. Hvor er troens brand? Lever jeg ikke under en forkyndelse, der viser mig min elendighed, dør hungeren og tørsten efter Ordet. Hvordan holde gudstjeneste? Evangelisationen foregår i NT ikke, når menigheden samles, men når den spredes: 7 dage om ugen 24 timer i døgnet overalt, hvor de kristne kommer frem som lys og salt i verden. Hvorfor hører vi så lidt om forsoningen? Alt dette skal forkyndes, for det er Guds åbenbarede ord, som skal råbes ud til alle - enten det behager det moderne, selvsikre menneske at høre det eller ej. Hvordan får jeg frelsesvisshet Visshetens grunn ligger utenfor oss selv. Den bygger på det som Gud sier i sitt ord. Den hviler på det Jesus har gjort og det han gir! Hvordan kommunisere med de unge? Forkynneren må tale klart uten å pakke inn Bibelens alvorlige og ransakende budskap i snillistiske og tåkeaktige talemåter. Hvordan skal vi få Guds Ånd? La oss leve i Ordet! Og særlig må vi holde den store, velsignede artikkelen om Kristi frelsesgjerning ren og klar og uforfalsket. Hvordan styrer Gud verden? Guds Ord taler om at Den treenige Gud styrer verden på to måter: ved det verdslige regimente og det åndelige regimente slik som Den augsburgske bekjennelsen (Augustana) uttrykker saken i art. 28. Hyrdekallet i endetiden Vi må anta at Satan setter mye inn på å få «nøytralisert» sannhetens vitner i denne tid. Høyr Herrens ord ! Bibelen vitnar om at det går an å leve i sjølvbedrag sjølv om ein han namn av å leve. I Guds øjne er du plettet Når Gud ser på os, sådan som vi er i os selv, vil han altid se pletter af synder I håpets lys. Som vi blir gjenfødt til et uforgjengelig liv, blir vi også gjenfødt til et levende og uforgjengelig håp. Israel, mediemakt, tidsånden og Guds løfter For en bibeltro kristen er det ingen overraskelse at Israel og jødene blir behandlet på en annen måte enn andre folk. Jødene og Israel er Guds utvalgte folk. Jeremias` profetkald i fare Jo mere en forkyndelse ligner den ægte uden at være det, des farligere er den. Jesus - det troverdige vitne Men vi kan også slå fast at det er helt fremmed for Jesus å tilpasse sin forkynnelse til tilhøreren for å skaffe seg så mange disipler som mulig. Jesus Kristus er den samme til evig tid Jesus Kristus er den person som Gud har salvet til å utføre sin frelsesgjerning.
Jesus stiller stormen Jesus er Herren. Og når vi har slik en Herre, hvilken grunn skulle vi da ha til å frykte? Johannes Døberen - profetrøsten med profil Døberens budskab må have haft en stærk virkning, så folket »anså ham for en profet« (Matt. 14,5). Det var ikke tomme ord, men levende forkyndelse, han formidlede. Judaistisk forkynnelse Her tales det om en annen ånd, en annen Jesus og et annet evangelium. Hva er det? Det er judaistenes forkynnelse. Kan glæde og smerte gå hånd i hånd? Giv, Jesus, mig dit frelsersind for slægtens sorg og harm! Luk mig i dine smerter ind, og gør mig stærk og varm! Kirken må til stadighed reformeres De kender evangeliets lære, men kun som en teoretisk kundskab. De er sjælelige og taler om evangeliet som blinde om farver: Kommunikasjon og forkynnelse Det er umulig å forene budskapet om den Hellige Gud, om «hva min frelse kostet har» med underholdningsindustriens fjas. Da går Herren sin vei, og vi må fortsette alene» (Jan Bygstad). Korsteologi og herlighedsteologi Den, der til stadighed taler om Åndens fylde, Åndens kraft, gaver, udrustning osv., han taler i grunden om sig selv.  Kære tvivler! Vi ser ikke altid Jesus lige klart, men det er heller ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at Gud ser ham, og det gør han! Altid står Jesus som vores stedfortræder og frelser for Gud i himlen. La oss holde høytid La oss holde høytid. Med bønn om vekkelse og oppvåkning i våre liv.  Livets to utganger Gjennom denne verden kommer de alle - ingen er ennå blitt sittende fast der. Lys og salt Djevelen arbeider stadig for å ta troen fra et Guds barn. Hvordan gjør han det? Menneskefrygt Vi kan blive udsat for en snigende lære, der vil have os til at tænke, at vor hidtidige kristendom kun er lidt eller ingenting værd. Metoder og arbeidsformer i den kristne virksomhet Guds Ånd vibrerer ikke i våre ord, så forkynnelsen slår ned som en «ild», en «hammer», døder og gjør levende, omstyrter og oppreiser, slik vi ser det i vår Bibel. Min kristendom eller min Kristus Det er nåden, du skal holde fast ved. Det er ikke forvandlingen af dit væsen. Misjonen og Jesu gjenkomst Den falske kirke har som mål i endetida å forfølge sannheten. Moderne saddukeisme Det er tale om å kjenne Guds ord, slik at det som Bibelen sier, får betydning for vårt hjerte og vårt liv. Mødevirksomhed Mødeformen er ofte direkte medvirkende til at Helligånden får vanskelige betingelser at arbejde under. Noe nytt for dagen Det som føles godt og ikke er dømmende, det må være av Gud, og evangelisk, sier man. Ny lovsang! Er den åndelige død stille og roligt ved at holde sit indtog ? Ny vin på nye lædersække Hvad hjælper det, at man siger det på en anden måde, når man ikke har noget at sige? Nåden alene Han ønsker, at du netop ved at være den synder, du er, skal vidne om, hvor stor og herlig hans nåde er! Når Jesus kalder til efterfølgelse Vi må endelig undgå at støde folk, derfor skal vi først vise dem kristendommens positive sider. Når kristenheten ferdes uten Gudsfrykt De farligste forførerne av Guds hjord er ikke de vi finner utenfor kristenheten. Når trolltromma tagna Jeg er redd Djevelen i dag har klart å lage så mye støy og spetakkel at det nesten er umulig å høre røsten av Den gode Hyrde. Oppstandelsens triumf Han som selv er Fred skulle være deres trygghet og sikre tilfluktssted i livet, gjennom døden og i evigheten. Ordet om korset Den alvorligste skade vår synd gjør, det gjør den ikke på denne jord, men for Guds åsyn i himmelen. Overgivet til døden Tiden inden Jesu genkomst vil være præget af sataniske magtkoncentrationer. Den største og stærkeste vil blive verdensherskeren Antikrist. Profeten Jonas og vår åndssituasjon Det gamle og Det nye testamente hører uløselig sammen.
Regn med Herren, du som er motløs Jesu rettferdighet er din rettferdighet innfor Gud. Romerbrevets sidste formaning. For det første legges det vekt på rett i motsetning til falsk lære. Det tales om "anstøt mot den lære dere har lært". Sande og falske profeter En falsk profet er en, som udgiver sig for at være formidler af Guds ord uden at være det. Sann eller falsk åndelighed? Den falske åndeligheten derimot, viser deg bort fra Jesus og Ordet om Ham og det fullbrakte verk, og viser deg til noe mer du må oppleve, gjøre, erfare, bli osv. Sinnsforurensing Men ifølge Bibelen er det å lytte til og gi rom for vranglære noe av farligste som finnes. Skriget over Sodoma Vi smittes så let. Vore omgivelsers tankegang og levevis sætter sit præg på os. Det sker umærkeligt. Skriften alene Vil vi være mange, så må vi glæde os over at være få, ellers bliver vi ingen! Soningsblodet Det vi imidlertid skal være klar over, er at allmenn tale om Guds kjærlighet eller allmenn tale om Guds nåde, det er ikke i seg selv evangeliet. Strid troens gode strid Det er altså mulig å kjempe for den rette lære og allikevel komme bort fra ham som er troens opphavsmann og fullender! Søkelys på helbredelsesforkynnelsen Har man en uklar, amputert forkynnelse av Kristi forsoning, blir også forkynnelsen av Jesu undergjerninger forførende og villedende Tag vare på den fagre skat Enhver tale om, at der er noget »mere« at få end den nåde, der rækkes os i ord og sakramenter, er egnet til at føre på vildspor. Talsmanden Helligåndens opgave er at vise os, hvem Jesus er, ikke vise os sig selv, Til vern for landet Vi kan se vårt folks synd, feil og skyld. Men kan vi se våre egne synder? Troen alene Det er ikke troen, der frelser dig. Træder du frem for Gud på dommens dag og rækker din fine tro frem, da gavner det dig intet. Troen har ingen værdi i sig selv! Troen kommer af det, der høres. Det er ikke kun troen, men også vantroen, som kommer af det, der høres! Tro og gerninger Vil vi ikke tale ret om arvesynden og om loven, kan vi også godt afskri­ve den bibelske vækkelse i vore kredse Udfordringen fra kirkevækstbevægelsen Selv om man måske stadig tror på korsets teologi, så tømmer disse bevægelser faktisk ordet om korset for dets mening... Ulvetid i Guds folk De falske profeter var til gengæld meget populære - for de sagde jo aldrig andet, end hvad folket ønskede at høre. Utenfor eller innefor porten Når blikket vårt flytter fra Jesus til verden, får djevelen et godt tak på oss. Vejen til vækkelse I dag savner mange i Guds menighed den tørst efter Jesus, som alene Helligånden kan skabe. Vårt salige håp Når det så gjelder veien til himmelen, er det vesentlig å få det frem, at Jesus er veien og det er Ham vi skal innby til. Vekter på muren Vekteren må ut fra Bibelen tyde tidens tegn, advare og forkynne, men være seg bevisst at han ikke sier mer enn Guds ord. Virtual Reality Vurdering af bogen "Virtual Reality", en rapport fra teknologinævnet. Vort budskab »Jeg havde fattet det forsæt ikke at ville vide af noget andet, medens jeg var iblandt jer, end Jesus Kristus og det som korsfæstet.« 1. Kor. 2,2. Vort kristne arbejde - i lys af budskabet i menighedsbrevene De gammeltroende bliver ganske enkelt ikke længere tålt, fordi de ikke tænker i overensstemmelse med det, som tidsånden kræver. Vranglæren og dens konsekvenser Vi må bruke det våpenet vi har fått, Guds Ord. Åndelige moter Det er tragisk når den ytre formen betyr mer enn evangeliets sannhet. Åndens stille sus eller hedningers larm? Det er en nød for meg at også våre kristne forsamlinger må få mer av stillheten tilbake, slik at det kan være mulig å høre røsten av Den Gode Hyrde!
ARTIKLER 2006